Xerabê Bava’daki ablukayı kırmak için direniş çağrısı

Ciwanen Azad Avrupa Kordinasyonu ve HDK-Fransa, Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Xerabê Bava köyüne yönelik saldırıları kınadı ve halka direniş çağrısında bulundu.

Ciwanen Azad Avrupa Kordinasyonu bugün yaptığı yazılı bir açıklamayla Avrupa’da yaşayan Kürt gençlerine, Türk Devletinin Nusaybin'in Xerabê Bava kuşatmasına karşı bulundukları her yerde sokaklara çıkma çağrısında bulundu.

Ciwanen Azad açıklamasında "Kendi varlığını Kürt soykırımına ve Kürdistan’ın sömürgeleştirilmesine bağlı kurgulayan faşist AKP devleti bunun için her yerde Kürt halkının varlığına faşist bir tarzda saldırmaktadır” denildi.

AKP devletinin, öz yönetim direnişleriyle büyük bir darbe aldığını vurgulayan Ciwanen Azad, onlarca Kürdistanlı gencin vahşice öldürüldüğünü ve buna karşı da destansı bir direnişle karşılaştığını söyledi.

Açıklamanın sonunda şunlar belirtildi: “Bizler de komutan Çiyagerlerin, Andokların ve Axinlerin yoldaşları olarak, Avrupa’da yaşayan Kürdistan Gençliği ve dostları olarak Nusaybin'de tekrarlanmak istenen soykırıma geçit vermeyeceğiz. Bundan sonra da faşizme geçit vermeyeceğiz". 

Ciwanen Azad Avrupa Kordinasyonu, Avrupa’da yaşayan Kürdistan gençliğini ve dostlarını Nusaybin’deki soykırıma karşı acil direnişe çağırdı.

HDK- FRANSA

HDK-Fransa, Nusaybin'in Xerabê Bava (Koruköy) köyünün 10 günden fazla bir süredir ablukaya alınmasını kınamak ve orada yaşananlara karşı duyarlılık oluşturmak ve direnişi geliştirmek için yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamada “duyarlı, devrimci, demokrat ve vicdan sahibi herkesi ve her kurumu, devletin bu kırım, yıkım, savaşı tırmandıran ve bölgeyi büyük bir kaosa hazırlayan uygulamalarına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz. Xerabê Bava köyüne sahip çıkalım ve sivillerin daha çok öldürülmesine engel olalım” denildi.