Xirabê Bava ve Talatê'ye saldırılar Gävle'de protesto edildi

Türk devletinin Xirabê Bava ve Talatê'e yönelik saldırıları İsveç'in Gävle ilinde düzenlenen gösteride protesto edildi.

Gävleborg Halk Meclisi'nin çağrısı üzerine dün saat 13.00 sularında il merkezindeki Storatorget Meydanı'nda bir araya gelen bir grup Kürdistanlı, ellerinde üzerinde “Nusaybin'le dayanışma” yazılı pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK bayrakları taşıdı. AKP Hükümetini kınayan ve Xirabê Bava ve Talatê halkını destekleyen sloganlar attı.

Gävleborg Halk Meclisi Eşbaşkanı Mahmut Tak, meydanda yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilen Erdoğan ve AKP Hükümeti'nin tek adam rejimine giden yol üzerindeki engelleri kaldırmak için HDP ve Kürt halkına yönelik saldırıları arttırdığını aralarında HDP Eş başkanlarının da bulunduğu binlerce seçilmişin zindanlara doldurulduğunu söyledi.

Tutuklamalara paralel olarak Türk devletinin Kürdistan'daki baskı ve katliamlarını arttırdığına dikkat çeken Tak, “Nusaybin'de yenilen devlet şimdi de köylere yöneldi. Xirabê Bava ve Talatê'de insanlık dışı işkenceler yapılıyor. AKP rejimi buna derhal son vermeli” dedi.

Battel Batte ve Jin Akgül Haco da AKP hükümetinin Kürdistan'a yönelik saldırılarını ve Kürt politikacıları tutuklamasını kınadılar ve tüm Kürdistanlılar ve dostlarına 8-9 Nisan günü İsveç'te yapılacak halk oylamasında yeni anayasaya 'Hayır' oyu kullanmaları çağrıları yaptılar.

Gösteride “Katil Erdoğan', “Nusaybin yalnız değildir” ve “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” atıldı.