'Xwedi Derkeve' hamlesi İzmir’de 26 Nisan'da başlıyor

HDP İzmir Gençlik Koordinasyonu 26 Nisan'da Xwedi Derkeve hamlesi ile İzmir halkına 'suyuna, toprağına, kültürüne ve emeğine sahip çık' çağrısında bulunacak.

HDP İzmir Gençlik Koordinasyonu 26 Nisan'da Xwedi Derkeve hamlesi ile İzmir halkına 'suyuna, toprağına, kültürüne ve emeğine sahip çık' çağrısında bulunacak.
Kuzey Kürdistan'da gençlik meclislerinin öncülük ettiği 'Xwedi Derkeve' hamlesi, Türkiye’deki kurumlarda da karşılık bulmaya devam ediyor. HDP İzmir Gençlik Koordinasyonu da bu kapsamda 26 Nisan’da Alsancak Leman Kültür Merkezi önünde saat 14.00'te yürüyüş düzenleyecek.

GENCER: HER KESİMİ DAHİL EDECEĞİZ

ANF'ye konuşan İzmir HDP Gençlik Koordinasyonu Üyesi Fırat Gencer, HDP bileşenleri ve diğer gençlik örgütleriyle de toplantılar yaptıklarını ifade ederek, 'Doğana, enerjine, kültürüne, gençliğine ve emeğine sahip çık' başlığıyla 26 Nisan’da bir yürüyüş yapma kararı aldıklarını bildirdi. Gencer, "Her kesimi dahil etmeye çalışacağımız bir etkinlik olacak. İzmir'de yaşanan doğa katliamı ve talanına 'dur' demek için yapacağımız bu çalışmaya herkesi davet ediyoruz" dedi.

KAYAR: TÜM İLÇE VE MAHALLELERE YAYMAK İSTİYORUZ

İzmir HDP Gençlik Koordinasyonu Üyesi Şilan Kayar ise İzmir'deki doğa talanına dikkat çekerek, "HES’ler yapılıyor sahip çıkılmayan dereler üzerine, doğal kaynak suları üzerine çöp tesisi yapılmak isteniyor. Gaziemir’in yeşillik alanına taş ocağı yapılmak isteniyor. Bu sorunlar aslında sadece İzmir’in sorunları değildir, tüm ülkenin sorunlarıdır. Bu sorunlara çözüm bulmak gerekiyor. Xwedi Derkeve hamlesini tüm ilçelere ve mahallelere yaymak istiyoruz. Artık halkın suyuna, doğasına, genel olarak ekolojisine sahip çıkma zamanı geldi" diye konuştu.
Kayar, "Doğasına sahip çıkmayan insanlar oyuna da sahip çıkmamış olur. Bundan kaynaklı bu kıvılcımın her yere yayılmasını ve buradan bir direnişin başlamasını hedefliyoruz” diyerek, sivil toplum örgütü ve sendikalara da bu projeye dahil olma çağrısında bulundu.