YJA Star gerillası Korkmaz ve YPG savaşçısı Bulut için anma

Şengal’de yaşamını yitiren YJA Star gerillası Kader Korkmaz (Vînar Semsûr) için Lorient’te anma etkinliği düzenlendi. Almanya’nın Wuppertal kentinde ise YPG savaşçısı Raşit Bulut için mevlit verildi.

Şengal’de yaşamını yitiren YJA Star gerillası Kader Korkmaz  (Vînar Semsûr) için Lorient’te anma etkinliği düzenlendi. Almanya’nın Wuppertal kentinde ise YPG savaşçısı Raşit Bulut için mevlit verildi.

LORİENT

Şengal'de DAİŞ'e karşı süren direniş kapsamında 24 Şubat'a yaşanan çatışmada yaşamını yitiren YJA-Star gerillası Kader Korkmaz (Vînar Semsûr) için batı Fransa'nın Lorient kentinde anma düzenlendi. Anmanın ardından anmaya katılanlara lokma dağıtıldı.

Şengal'de DAİŞ'e karşı süren direniş kapsamında 24 Şubat'ta yaşanan çatışmada yaşamını yitiren YJA-Star gerillası Kader Korkmaz (Vînar Semsûr) için Kervenec salonundaki anmaya Lorient kentinde yaşayan Kürdistanlılar yansıra Vînar Semsûr'un akrabalarıda katıldı. Saat 14:00'te başlayan anma bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı. Yapılan konuşmalarda Kürt halkının özgürlüklerini ve insanlığı savunmak için canlarını ortaya koyduklarını ama bir o kadarda yaşamı uğruna ölecek kadarda sevdikleri ifade edildi. Kader Korkmaz (Vînar Semsûr) yaşamı ve mücadeleye bağlılığını  dile getirilerek bırakılan insanlık mirasını daha çok yükseltilme çağrısı yapıldı. Ayrıca AKP'nin Agiri'de geliştirmek istediği provokasyona yönelik yapılan konuşmalarda ise AKP'nin seçimlere az bir süre kala  batıda HDP'nin yükselişini baltalamak için kirli senaryolar geliştirdiklerini ancak Kürt halkının nasıl ki Kürt Halk Önderliği’ne karşı geliştirilmek istenen uluslararası komployu boşa çıkardı ise bu tür kirli oyunları boşa çıkaracak kadar güçlü bir iradeye sahip olduğu dile getirildi.

Kader Korkmaz (Vînar Semsûr) akrabalarından Yusuf Güler ise yaptığı konuşmada mevcut sistemlerin yıllarca Kürt halkı arasında ayrımcılık yapmak istediği ama bu gün Alevisi ile Sünnisi ile zalimlere karşı tek vücut olduklarını dile getirdi. Güler, “Şehitlerimize bağlılıklarımızı daha da güçlendirmeliyiz” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra dualar okunup lokmalar dağıtıldı. Anma etkinliği “Biji Serok Apo”, “Şehit namırın”, “Jın jıyan azadi” sloganları ile son buldu.

YPG SAVAŞÇISI RAŞİT BULUT İÇİN MEVLİT VERİLDİ

Rojava'nın Kobanê kantonunda DAİŞ çeteleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Raşit Bulut (Ali Xınıs) için önceki gün kurulan taziyenin ardından bugünde mevlit verildi.

Raşit Bulut (Ali Xınıs) verilen mevlide KCD-E temsilcisi, Şehit aileler komisyonu temsilcisi, YPG savaşçısı Bulut'un amcası Takyeddin Bulut, akrabaları, Ehmedê Xanî Camii yöneticileri, Kürt Toplum Merkezi yöneticileri, Viyan Kadın Meclisi yöneticileri ve çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Ehmedê Xanî Camii yöneticilerinin Kürtçe okuduğu mevlidin ardından kısa bir konuşma yapan Wuppertal Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Fatma Özer, katılımcıları selamlayarak sözü KCD-E temsilcisi ve Şehit aileler komisyonu temsilcisine bıraktı.

Yapılan konuşmalarda Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin verdikleri onurlu mücadeleye dikkat çekildi.

YPG savaşçısı için iki gündür kurulan taziyeyi çok sayıda Kürdistanlı ziyaret etti.

Taziyeleri kabul eden YPG savaşçısı Bulut’un akrabaları "Raşit Heval Kürt halkının kazanımlarını korumak için şehit oldu. 10 yıldır Kürdistan dağlarında özgürlük mücadelesinde yer alıyordu. Son olarak DAİŞ çetelerinin Rojava’ya saldırmasıyla birlikte, Raşit Rojava’ya giderek Halk Savunma Güçleriyle birlikte çetelere karşı mücadele etti ve bu kutsal topraklar için canlarını feda eden Egit’ler gibi Raşit de Rojava devriminin zafer yolunda direnerek şahadete gitti. Tüm halkımızın başı sağ olsun Şehid Namirin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ikram edilen yemek ve okunan dualarla mevlit sona erdi.

...