YPG Kobanê, Til Temir ve Til Hemis’teki operasyonlarını sürdürüyor

YPG güçleri tarafından DAİŞ çetelerine karşı Kobanê, Til Temir ve Til Hemis’te başlatılan operasyonlar sürüyor. Dün ve bugün yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

YPG tarafından yapılan açıklamaya göre Til Hemis ve çevresinde Cizre Kantonu üzerindeki DAİŞ tehdidini kaldırmak için başlayan operasyonlar başarıyla devam ediyor. DAİŞ çetelerinin üs olarak kullandığı ve YPG güçlerinin eline geçen Til Hemis ve Til Berak arasındaki bölgede 11 köy daha çetelerden kurtarılarak özgürleştirildi. Bu operasyonlarda 2 çete üyesi de öldürüldü.

Til Berak’ta ise çetelere ait nokta ve üslerde yapılan aramalar sırasında 8 çetenin cenazesinin yanı sıra 2 adet 14,5 mm'lik doçka, 5 kutu mermisiyle birlikte 1 adet 12,5 mm'lik doçka, 6 adet pick-up, 1 adet kamyonet, 12 adet kaleşnikof, 3 adet BKC, 2 adet B7 roketatar silah ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, 5 intihar eylemcisi raxtı, 5 adet telsiz cihaz, 1 adet bilgisayar ele geçirildi.

YPG güçleri Til Berak'a bağlı Til Hemedî köyünde DAIŞ terör örgütüne ait bir basın merkezini de aldı. Basın merkezinde 12 adet bilgisayar, 2 jeneratör ve çok sayıda örgütsel dokümana da el konuldu.

KOBANÊ’DE FIRAT NEHRİ KIYISINDA OPERASYON

YPG güçlerinin Kobanê’de Fırat nehri kıyısındaki operasyonları sürerken Ziyaret, Zormixar, Mala Ehmedê Munîr ve Xirab Eato ya Ereban köyleri çetelerden temizlenerek özgürleştirildi.

Aynı bölgedeki Şêxler köyüne de  bir eylem düzenleyen gerillalar 2 çete üyesini öldürdü.  

Kobanê’nin güneybatısında ise Degîrmen köyüne yönelik düzenlenen operasyon sırasında DAİŞ ile YPG güçleri arasında çıkan çatışmaların devam ettiği bildirildi. Çatışmalarda en az 7 çete üyesinin öldürüldüğü kaydedildi.

Kobanê’nin doğusunda ise Derfilît tepesi çevresinde çıkan çatışmalarda 10 çete üyesi öldürüldü.

Kobanê’de son 24 saat içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 YPGli hayatını kaybetti.

TİL TEMİR’DE GERİLLALARDA DAİŞ ÇETELERİNE EYLEM

Til Temir’de ise YPG güçleriyle DAİŞ çeteleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Çete gruplarına yönelik saldırılar düzenleyen gerillalar Xerîta köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarını hedef aldı. Bu saldırıda 4 çete üyesi öldürülürken 1 araç imha edildi, 1 araç ise darbelendi.

Til Temir'in güneybatısında bulunan Şemîran köyü yakınlarında konumlanan çete grupları da YPG güçleri tarafından hedef alındı. Bu alanda YPG çetelere ait 1 adet Hammer tipi zırhlı araç ve 1 adet pick-up’ı imha etti. Bu alanda içinde Tunuslu bir emir ismi verilen çetenin de bulunduğu 7 çete üyesi öldürüldü.