YPG savaşçısı Paolo Todd Güney Kürdistan’a uğurlandı

Kawa Amed kod adlı YPG’nin Amerikalı savaşçısı Paolo Todd’in cenazesi Güney Kürdistan’a uğurlandı.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren Paolo Tedd (Kawa Amed) için Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Eşbaşkanı Mersur El-Selum, Kürt parti temsilcileri ve sivil toplum kurumlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin katılımıyla Dêrik ve Girkê Legê’de cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye katılan kitle, sloganlar ve zılgıtlarla enternasyonalist savaşçı Paolo Todd’un cenazesini almak üzere Dêrik hastanesinin önünde toplandı. Cenazeyi alan kitle Öcalan ve şehit posterleri taşıyarak sloganlarla Sêmalka sınır kapısına doğru yürüyüşe geçti. Bölge halkı da Kawa Amed’in cenazesini ve beraberindeki kitleyi yoğun ilgiyle karşıladı.

Burada gerçekleştirilen merasimde enternasyonal şehit savaşçı son yolculuğuna uğurlanırken YPG Komuta Konseyi Üyesi Nihyedin Xêrkî, enternasyonal savaşılar adına komutan Egid Melahir, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Eşbaşkanı Mesur El-Selum birer konuşma yaptı. Konuşmalarda şehidin ailesine başsağlığı dilenerek Rojava devriminde halkların ortak mücadelesine dikkat çekildi.

Merasimin sonunda Kawa Amed’in cenazesi omuzlara alınarak Güney Kürdistan’a geçirildi. Cenaze oradan da Amerikan Büyükelçiliğine teslim edilecek ve ardından Amerika’ya gönderilecek.

YPG’nin Amerikalı savaşçıcı Kawa Amed (Paolo Tedd) 15 Ocak günü Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitirmişti.