GÖRÜNTÜLÜ

15 Şubat’ta kadınlar alanlara inmeli

Güney Kürdistanlı kadınlar, Öcalan’ın kadınlar için büyük emek verdiğini belirterek, 15 Şubat komplosuna karşı tüm kadınları alanlara inmeye çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın komployla esir alınmasının özünde Kürt halkının esir alınmak istemesi olduğuna dikkat çeken Çınar Hesen, bu yıl da alanlara çıkarak komployu kınayacaklarını söyledi. Hesen, Kürt halkının özgürlüğünün Öcalan’ın özgürlüğünden geçtiğini, Öcalan özgürleşene kadar da mücadelelerini kesintisiz şekilde sürdüreceklerini belirtti.

ÖCALAN’IN FİKİRLERİYLE KENDİMİ KEŞFETTİM

Rabia Abbas ise, kendisini Öcalan’ın kadın özgürlük felsefesiyle bulduğunu, daha önce sürekli keşke erkek olarak doğsaydım dediğini ancak Öcalan’ın fikirleriyle tanıştıktan sonra bu düşüncesinin tümüyle değiştiğini dile getirdi.

Abbas, “Önder Apo’nun özgürlük fikirleriyle tanışmadan önce kadın olarak dünyaya geldiğimize isyan ediyorduk. Çünkü biz erkek egemen bir toplumda dünyaya geldik ve burada büyüdük, böyle şekillendik” dedi. Abbas, Öcalan’ın felsefesiyle tanıştıktan sonra ise kadın kimliğiyle gurur duyduğunu dile getirdi.

Abbas, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önder Apo’nun fikirleriyle tanıştıkça kendimi mücadele etmek zorunda hissettim. Şimdi Tevgera Azadi içinde mücadele yürütüyorum. Çünkü onun fikirlerini öğrendikçe, kendimi tanıdıkça kendimi ona borçlu hissettim ve mücadele etme zorunluluğu duydum. Oysa Önder Apo’nun fikirlerini tanımadan önce sıradan bir insandım. Hep bir şikayet halindeydim. Ancak Önder Apoyla tanışınca gücümü topladım. Ne yapabileceğimi anladım. Kendimi adeta keşfettim. O fikirlerle buluşunca kadın için, toplum için mücadele gereği hissediyorsunuz.”

Tarihte Öcalan gibi kadına güç veren bir önderin olmadığı tespitini yapan Abbas, Apocu hareket içinde kadın mücadelesi güçlendikçe, kadını bir araç olarak kullanan küresel sistem güçlerinin bundan korku duyduğunu belirtti.

EMPERYALİSTLER ÖCALAN’DAN KORKUYORLAR

Küresel sistemin Öcalan’ın geliştirdiği kadın özgürlük felsefesinden korktuğuna dikkat çeken Abbas, “Önder Apo insanlık için ve özelde de kadın özgürlüğü için bir Önder kişiliktir. Bir yol göstericidir. İşte küresel sistem sahipleri de burada kendi tasfiyelerini, sonlarını görüyorlar. Ondan dolayı bu komplo, özgürleşen kadın, erkek ve dolayısıyla toplumla onların kendi kölelik sistemlerini devam ettiremeyeceğini gösterdiği için gelişti. İşin özü budur” diye belirtti.

Abbas, devamla şunları kaydetti: “Çünkü 1999’la kıyaslandığında Apocu hareketin giderek büyüdüğü görülecektir. Kobanê sürecini hatırlayın. O dönemde Afganistan, Pakistan gibi yerlerde insanlar Önder Apo’nun posterleri eşliğinde yürüyüş yaptılar. Bu Önder Apo’nun tüm insanlığı nasıl kapsadığını gösteriyor. Çünkü Önder Apo’nun fikirleri özgür insan yaratıyor.”

15 Şubat komplosunun esas olarak Öcalan’ın kadın özgürlük felsefesini hedeflediğini belirten Abbas, “Onun için kadınlar daha fazla Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadele etmelidirler. Bu fikirlerle PKK ve Rojava, Şengal kadınlarının nasıl mücadele yürüttüklerini gördü. Bu kaynağını o fikirlerden alıyor. Onun için Önder Apo özgürlüğü fikirlerinin büyüyerek tüm dünyaya yayılmasıdır. Ve biz bunun için mücadelemizi sonuna kadar yürüteceğiz” dedi.

TÜM KADINLAR ALANLARA İNMELİ

Begert Kurdistani de, Öcalan’ın zindana atılarak teslim alınamadığını, Kürtlerin de o günden beri mücadelesinin tasfiye olmak bir yana daha da geliştiğini, belirterek, özellikle kadınların her geçen mücadeleyi daha da büyüttüklerine dikkat çekti.

Kurdistani, Öcalan’ın özgürlük ideolojisi ve felsefesinin kadınlara güç verdiğini, bununla kadınların mücadelenin tüm alanlarında öncülük ettiğini dile getirdi. Kürt kadınlarının DAİŞ gibi faşist bir örgüte karşı yürüttüğü mücadeleye işaret eti.

Kurdistani, Öcalan’ın kadın özgürlüğü için verdiği mücadelenin karşılığı olarak da tüm Kürt ve dünya kadınlarının Öcalan özgürleşene kadar oldukları her yerde alanlara çıkarak komploya karşı mücadele etmesi çağrısında bulundu.