'8 Mart yasağını tanımayacağız'

Diyarbakır Valiliğinin OHAL gerekçesiyle yasak getirdiği 8 Mart mitingine ilişkin açıklama yapan TJA, konuya ilişkin görüşmelerin sürdüğünü ancak karar ne olursa olsun alanlarda olacaklarını belirtti.

Tevgera Jinên Azad (TJA), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin Diyarbakır Valiliği’ne yaptığı miting başvurusunun, OHAL gerekçisiyle reddedilmesini DBP il binasında düzenlediği basın toplantısı ile kınadı. Açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. 

8 Mart Miting Tertip Komitesi üyesi Eylem Ceylan, “Kadının direnişi, emeği ve büyük kadın mücadelesi ile kazanılmış hak ve tarihe mal edilmiş bir mirastır. Her yıl kadınlar bugünü görkemli bir şekilde kutlamak için alanlarda olur. Diyarbakırlı kadınlar olarak da 8 Mart etkinlik startını tarihi Sur ilçesinde verdik. Büyük bir ruh ve coşku ile kutlandı. Bu coşku ile çalışmalarımız devam ederken, Diyarbakır Valiliğine miting için yaptığımız başvuru reddedilmiştir” diye konuştu. 

8 MART’I ALANLARDA KUTLAYACAĞIZ

8 Mart’ın Diyarbakır valiliğince gerekçe ne olursa olsun yasaklanmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Ceylan, yasağı kabul etmediklerini söyledi. Ceylan, “8 Mart dünya kadın mirasıdır. Bu nedenle en görkemli şekilde kutlamaya kararlıyız. Kararın derhal düzeltilmesi için yetkililer ile görüşmelerimiz devam ediyor. Karar ne olursa olsun tüm kadınları 8 Mart’ı alanlarda kutlamaya çağırıyoruz” dedi.