Abdullah: İntikamlarını kadın devrimini zafere ulaştırarak alacağız

YPJ Sözcüsü Nesrin Abdullah Şengal’de "Hamlelerimizle Nujyan ve Nazê’nin de intikamlarını kadın devrimini zafere ulaştırarak alacağız”

Şengal’de KDP-AKP tarafından geliştirilen saldırı sırasında bilinçli olarak suikastle hedef alınan Gazeteci Nujiyan Erhan dün gece yaşamını yitirdi. 

Savaş cephelerinde özgür basın çalışanlarının hakikati açığa çıkarmak için canını nasıl ortaya koyduğuna bizzat tanık olan YPJ Sözcüsü Nesrin Abdullah, Nujyan Erhan’ın katledilmesiyle hedeflenenleri ajansımıza değerlendirdi.

YPJ’nin bugün Rakka cephesinde kadını ve bedenini özgürleştirme mücadelesi vererek, Şengal’deki Êzidî kadınların intikamını aldığını ifade eden Abdullah, “Orada başta Êzidî kadınları olmak üzere tüm kadınların intikamını alıyoruz. KDP ve Türk devletinin temel hedefi de bir kadın devrimi olan Rojava Devrimi’nin tasfiyesidir. Hamlelerimizle Nujyan ve Nazê’nin de intikamlarını kadın devrimini zafere ulaştırarak alacağız” diye konuştu. 

‘KDP DAİŞ GİBİ BİR KADIN KATLİAMI GELİŞTİRDİ’

Özgür basına başsağlığı dileyen Abdullah, YPJ’nin KDP’nin bugün Şengal’e yaptığı saldırıyı kadın üzerine geliştirilmiş bir DAİŞ saldırısı gibi ele aldığını söyledi. Abdullah, Erhan’ın KDP eliyle katledilmesini kadın katliamı olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, “KDP Şengal’de geliştirdiği kadın katliamını bugün de bir kadın gazeteci olan Nujiyan Erhan’ı katlederek somut olarak ortaya koymuştur. Nujiyan Erhan’ın bilinçli olarak hedef alınmasıyla amaçlanan gerçeğin gizlenmesidir” dedi.

‘KADIN HAKİKATİNİ YOK ETMEYİ HEDEFLEDİLER’

Abdullah, “Nujiyan arkadaş öncesi Nazê Naif Qaval da Şengal’de hakikat mücadelesi veren özgürlükçü ve örgütlü bir kadındı.  Êzidî kadınlarını bir daha böylesi katliamlar yaşamaması için kendini adamış bir kadındı. Onun şahsında da Nujiyan Erhan gibi kadın hakikati hedef alındı. KDP ihaneti gerçeği karşısında Êzidî kadınlarla birlikte direnirken katledildi” diye konuştu.

‘AYNI ZAMANDA KÜRT VE ÊZİDÎ KATLİAMIDIR’

Abdullah, KDP’nin Nujiyan Erhan ve Nazê Naif Qaval’ı katlederek ihanetinin gözler önüne serilmesini engellemeye çalıştığını dile getirerek, "Bu özgürlükçü kadınların şehadetleri ortaya koymuştur ki, KDP sadece Kürtlere ihanet etmiyor; özgürlükçü insanı, özgür sesleri, Kürt varlığını katlediyor. YPJ olarak Nujyan Erhan ve Nazê Naif şahsında geliştirilen katliamı kadın, Kürt katliamı ve Êzidî katliamı olarak ele alıyoruz" diye ekledi.

‘TÜM KADINLARI SAVUNMAYA HAZIRIZ’

YPJ olarak her zaman bir kadın savunma gücü olmak için mücadele ettiklerini kaydeden Abdullah, “Bunun için Rojava’da en zor koşullarda, 73. Fermanda ihtiyaç üzerine Şengal’de mücadeleyi yüksektik.  Bugün de YPJ olarak kendimizi bu kadınların savunma gücü olarak görüyoruz. Bundan sonra da üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Herkes bunu bilsin ki kadınlar artık sahipsiz değildir. Bugün kadınların onları savunacak ve ortaya çıkardıkları hakikate sahip çıkacak bir savunma örgütleri vardır” diye konuştu.

‘NUJİYAN VE NAZÊ İÇİN KADIN DEVRİMİNİ ZAFERE ULAŞTIRACAĞIZ’

Abdullah, YPJ’nin öncü güç olarak katıldığı Fırat’ın Gazabı Hamlesi ve başlayacak olan Rakka’yı özgürleştirme hamlesine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “YPJ bütün hamlelerde bir kadın savunma ve özgürleştirme gücü olarak kendi kimliğiyle yerini aldı ve bu kimlikle savaştı. Bugün Rakka cephesinde de kadını ve bedenini özgürleştirme gücü olarak yerini alıyor ve Şengal’deki Êzidî kadınlarının intikamını alıyor. Orada başta Êzidî kadınları olmak üzere tüm kadınların intikamını alıyoruz. KDP ve Türk devletinin temel hedefi de bir kadın devrimi olan Rojava Devrimi’nin tasfiyesidir. Hamlelerimizle Nujiyan ve Nazê’nin de intikamlarını kadın devrimini zafere ulaştırarak alacağız."

‘NUJİYAN RUHUYLA ÖZGÜR YAŞAMI SAVUNALIM’

Nujiyan Erhan ve Nazê Naif şahsında tüm Kürt halkına, kadınlara, özgür basın emekçilerine ve Şengalli Êzidîlere başsağlığı dileğini yineleyen Nesrîn Abdullah, şu çağırıyla değerlendirmesini sonlandırdı: 
"Nujiyan ve Nazê arkadaşların katledilmesi yeniden herkese gösterdi ki kadınların çok güçlü bir öz savunma sistemine ihtiyacı var. Bu katliamlar bizim için nerede olursa olsun hem düşünsel, hem bedensel özgürlüğü ve yarattığı değerleri savunmak için tüm kadınların öz savunma sistemine katılması çağrısı oldu. Bu şekilde erkek egemen zihniyete güçlü bir cevap olmak gerekir. Çünkü Nujiyan ve Nazê’yi vuran erkek egemen zihniyetti. Bu saldırılar bir Kürt gücü olan KDP tarafından bir ihanet saldırısı olarak geliştirilirken bir yandan da erkek egemen zihniyet ve sistem saldırısı olarak geliştirilmiştir. Tüm kadınları tekrardan Nujiyan ve Nazê ruhuyla özgür ses ve yaşamın savunucusu ve mücadelecisi olmaya davet ediyorum.”