Açlık grevindeki Konca'dan mesaj

Açlık grevine giren tutuklu HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Milletvekili Konca, cezaevinden mesaj gönderdi. Konca, "Kamuoyunu grevdeki tutsakların taleplerine duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Cezaevlerinde süren ve kritik aşamaya gelen açlık grevlerine destek amacıyla 5 günlük dönüşümlü açlık grevine giren HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Siirt Milletvekili Besime Konca, kamuoyuna mesaj gönderdi.

Besime Konca'nın Kandıra F Tipi Cezaevi'nden gönderdiği mesajı şöyle:

“Türkiye’nin dünya kamuoyunda itibar gördüğü, Türkiye halklarının derin bir nefes aldığı, Türkiye’nin istikrar yönünde önünün açıldığı süreç, Sayın Öcalan ile yürütülen müzakere süreci olmuştur. Müzakere masasının devrilmesinden bu yana gelinen süreçte toplumsal yaşam tüm alanlarıyla felce uğramış durumdadır. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, müzakere koşullarının sağlanması ve OHAL uygulamalarıyla artan hak ihlalleri sonucunda ağırlaşan cezaevi koşullarının iyileştirilmesi talepleriyle başlatılan açlık grevleri 40’ıncı gününü aştı. Cezaevlerindeki hak ihlalleri, işkenceler hat safhaya ulaşmıştır. Müzakere sürecinin en önemli gündem maddesi olan hasta tutsaklar konusunda adım atılmadığı gibi bugün cezaevlerinde 700’ün üzerinde hasta tutsak var. İskenderun Cezaevi’nde tahliyesine bir gün kalan hasta tutsak Mehmet Yıldızbakan yaşamını yitirdi. Zindanlarda insanlık onurunun gözden ırak, duvarlar arkasında kırılmaya çalışıldığı işkence koşullarında, tutsaklar insanlık onurunu savunmak ve korumak için insanlık tarihinde görülmemiş direnişçi bir duruş içindeler. Hayatını kaybeden hasta tutsak Mehmet Yıldızbakan’ın ailesine başsağlığı diliyor, kamuoyunu grevdeki tutsakların taleplerine duyarlı olmaya çağırıyorum.”