Amed'de kadınlar Sara Aktaş için bir araya geldi

Amed'deki kadınlar, gözaltına alınan ve hedef gösterilen Sara Aktaş için bir araya geldi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Amed bileşenleri üyeleri, Sara Aktaş'ın gözaltına alınmasını protesto etmek için DBP il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Barış Anneleri Meclis üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı. 
Toplantıda açıklama yapan TJA Aktivisti Nezahat Şingez, Kürt kadın hareketinin önce DÖKH, ardından KJA, KJA’nın kapatılmasının ardından TJA olarak örgütlülüğüne ve mücadelesine devam ettiğini vurgulayarak, “Örgütsüz tek bir kadın kalmayana kadar dedik ve yüz binlerle alanlarda buluştuk. Yaşamı kadın eliyle öreceğiz dedik ve kurumlar oluşturduk, Dünyanın ilk kadın ajansı JINHA kuruldu, yerel yönetimlerde, partilerde, derneklerde ve tüm kurumlarda eş başkanlık sistemine geçildi. Dünya siyasetine ve kadın mücadelesine ilham olacak derecede inşalar gerçekleştirdik” dedi.

'KÖLELİĞİ REDDETTİ, BEŞ KURUŞA TENEZZÜL ETMEDİ'

Anlamlı bir yaşamı kurmak için kadın öncülüğünü esas aldıklarını dile getiren Şingez, “Yüzlerce kadın arkadaşımız katliamlara, gözaltılara, yerinden yurdundan edilmelere karşın mücadelemizde onurlu bir şekilde yer aldılar. Kimi zaman milletvekili, kimi zaman kurum çalışanları, kimi zaman yönetici oldular. Yakın zamanda siyasi soykırım operasyonlarıyla gözaltına alınan, tutuklanan birçok kadın arkadaşımız gibi Sara Aktaş da bu halkın onurlu bir evladı olarak, köleliği reddeden bir kadın olarak, beş kuruş paraya tenezzül etmeyen bir emekçi olarak ömrünün yarısını zindanlarda geçirmiş; zindandan her çıkışında aynı aşkla mücadelesine devam etmiştir” diye konuştu.

'İFTİRA ATTILAR'

Şingez, şunları da söyledi: “Mücadelesini, yazarlığını, temsiliyetini tüm kamuoyuna açık bir şekilde gurur duyarak yapmıştır. Tüm bu gerçeklere rağmen CNN TÜRK ve diğer basın organları olmak üzere Sara Aktaş’ı illegalize etmeye, en ağır cezaya çarptırılması için iftira atmıştır. Yurt dışına kaçacağı söylenen Sara Aktaş, mücadelesini ülkesinde yapmaya karar vermiş bir arkadaştır. Binlerce kadın arkadaşımız gibi tüm bedellere rağmen özgürlük aşkıyla çalışmalarını sürdürmekteydi."

'BOYUN EĞMEYİZ'

Sara Aktaş’a yönelik gerçekleştirilen algı operasyonlarının başta Kürt kadınlarına ve Kürt halkına yapıldığını dile getiren Şingez, “Sara Aktaş, Ayla Akat Ata, milletvekillerimiz, eşbaşkanlarımız kurum çalışanlarımız, halkımız bizim onurumuzdur. Biz hiçbir imha politikasına hiçbir yalana, inkara, iftiraya, korku politikalarına boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Ama iktidarın yalanları yakın zamanda tarihin utanç sayfası olarak çöplüğe gömülecektir” dedi.
Kadınlar, Aktaş'ın derhal serbest bırakılmasını isterken, mücadelelerini sürdürecekleri mesajını verdi.