Barış Anneleri'nden Barzani'ye: Aklını başına al!

İzmir'deki Barış Anneleri, KDP'nin Şengal saldırısını protesto ederek, Barzani'ye sert tepki gösterdi: "Barzani de DAİŞ gibi şimdi Şengal’i vuruyor. Aklını başına alsın!"

Barış Anneleri İzmir Meclisi, KDP’ye bağlı silahlı grubun Şengal saldırısını kınayarak, DAİŞ’in saldırısında halkı savunmasız bırakıp kaçtan peşmergeleri hatırlattı. 

Barış Anneleri İzmir Meclisi, KDP güçlerinin Şengal saldırısını Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) il binasında basın toplantısı düzenleyerek protesto etti. Çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda konuşan Meclis Üyesi Behiye Yalçın, DAİŞ’in Şengal’e saldırdığı dönemde KDP peşmergesinin halkı savunmasız bırakıp kaçtığını hatırlatarak, “Barzani Şengal'i bırakıp gitmeseydi binlerce Êzidî kadın DAİŞ çetelerinin elinde olmayacaktı” dedi.

'VİCDANIN RAHAT MI!'

Yalçın, şunları ifade etti: “Barzani şimdi kendini maşa olarak kullandırıyor. Kim ona ne derse onu yapıyor. Barzani, kardeş katilliği yapıyor. Bakur, Başur, Rojava ve Rojlihat farkı yok; kardeştir. Şengal üzerinde saldırı ve zulümlerini kaldırsın. Bu satılmışlıktan vazgeçsin. Artık yeter, kan akmasın. Nereye kadar kirli, kanlı para isteyecek! Kürtlerin adı devletler arasında kirli bir şekilde anılmasın. Barzani de DAİŞ gibi şimdi Şengal’i vuruyor. Şengal'e yapılan saldırıları kınıyoruz."

Toplantıda söz alan Cemile Aydın ise bütün Kürtlerin tek parça halinde kendilerini savunmasını istedi. Aydın, “Barzani aklını başına alsın. Düşünsün, Kürt halkı ne kadar katledildi, vicdanı ne kadar rahat! Sen Şengal’i korusaydın kimsenin eşi, çocukları ölmezdi, tecavüze uğramazdı" diye konuştu.