Belediye personeli kadınlar polis tacizine maruz kalıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesinde çalışan kadınlar polis tacizine maruz kalıyor. Tacize maruz kalan belediye işçisi kadınlar, “Polis tacizini durdurun, polisleri belediyeden çıkartın” diye seslendi.

Mardin Büyükşehir Belediyesine kayyum atanmasından sonra adeta karakol binasına dönüştürülen Büyükşehir Belediyesi binasında cirit atan polisler, kadın çalışanları taciz ediyor. İsmini vermek istemeyen kadın belediye personeli, bina girişinde başlayan polis tacizinin, bina içerisinde ve belediyenin her alanında mesai bitimine kadar devam ettiğini paylaştı. 

‘HER AN TACİZ ALTINDAYIZ’

Polisin belediye binasının her bölümünde bulunduğunu kaydeden kadın personel, şunları aktardı: “Taciz sabah girişte başlıyor. Önce içeri giren kadınları gözleri ile taciz ediyorlar. Ardından mesai saati ile birlikte koridor ve odalara kadar geliyorlar. Burada da sözlü taciz başlıyor, kadın personel iş çıkışında buluşmaya çağırılıyor. Ne yapacağımızı bilemeyecek haldeyiz” 

‘KADINLAR İŞTENA ATILMA VE CAN GÜVENLİĞİ KAYGISIYLA SUSUYOR’

Belediye de çalışan nerdeyse tüm kadın personelin polis tacizine maruz kaldığını belirten kadın personel, “Ancak kimse konuşamıyor, şikayetçi olamıyor. Çünkü insanlar işten atılma, tutuklanma ve can güvenliği kaygısı yaşıyor” dedi. 

‘POLİSİ BELEDİYEDEN ÇIKARTIN’

Polis gücünün bir an önce belediyelerden çıkartılması yada tacize karşı yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini dile getiren taciz mağduru kadın personel, yaşanan tacizin giderek daha iğrenç bir boyuta taşındığını önlem alınmazsa çok daha olumsuz durumların yaşanabileceği uyarısında bulundu.