Clara Zetkin onursal kadın ödülü Feleknas Uca’ya verildi

Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan ödül töreninde Feleknas Uca’ya Clara Zetkin onursal kadın ödülü verildi.

HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca’ya Clara Zetkin, onursal kadın ödülü verildi. Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan ödül törenine Sol Parti Başkanı Katja Kipping, AP Sol Grup Başkanı Gabi Zimmer, AP Sol Parti Milletvekili Cornelia Ernst, Federal Parlamento Milletvekili Caren Lay, Berlin Eyalet Parlamentosu Milletvekili Hakan Taş’ın yanı sıra Almanya’nın çeşitli yerlerinden kadın örgüt ve organizasyonları da katıldı.

Ödül töreninin sonunda kadınlar ellerinde “HAYIR” yazılı dövizlerle sahneye çıkarak. 16 Nisan referandum seçimlerinde “HAYIR” denilmesi için çağrıda bulundu.

ROZA, CLARA, CANSIZ, DEMİR ORTAK DEĞERLERİMİZDİR

Törende konuşan HDP Milletvekili Feleknas Uca: “Clara Zetkin ödülü benim için onur vesilesidir. Clara Zetkin özgür kadın mücadelesinin bir sembolüdür. Biz Kürt kadınları içinde yol göstericidir. Roza’dan Clara’ya, Sakine Cansız’dan Sêvê Demir’e kadar hepsi ortak değerlerimizdir. Bayraklarını bundan sonrada yükseltmeye devam edeceğiz." 

Feleknas Uca konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Beni bu ödüle layık gördükleri için Sol Parti ve AB Parlamentosu üyelerine yine Almanya’da mücadele eden devrimci, demokrat kadın örgüt ve kurumlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Sizin teveccühünüze layık olmaya çalışacağım. Özgürlük mücadelesinde kefenimizi giyerek yolumuza devam ediyoruz."

Ödülü enternasyonalist kadın dayanışması, şiddet karşıtı kadın mücadelesi ve özgürlük mücadelesi adına aldığını belirten Feleknas Uca, “Nerede olursak olalım, dört duvar arasında, polis saldırılarında asla boyun eğmeyeceğiz. Tabi onları çıldırtanda bizim bu tavrımız. Bizim mücadelemizde her fikir, inanç ve halktan insanın emeği ve mücadelesi vardır. Bizim için kadın mücadelesi ve özgürlüğü her zaman için esastır.

Bu ödülü başta siperlerde özgürlük mücadelesini veren kadınlara, zindanlarda direnen Figen Yüksekdağ ve yoldaşlarına, Kürdistan’ın fedakar ve onurlu, baş eğmeyen halklarına adıyorum” dedi.