Danimarka’da 8 Mart etkinliği

Danimarka'nın İshøj kentinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Danimarka Sevê Kürt Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği düzenledi.

Çok sayıda kadının katıldığı etkinlik saygı duruşu ile başladı.

Tevgara Jinen Kurd Ewropa'nın (TJK-E) "Biz kadınlar varız, her yerdeyiz" şiarıyla başlayan açıklaması etkinlikte okundu ve ardından 9 Ocak 2013 günü Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız ve yoldaşlarının özgürlük mücadelesindeki önemi ve Kürt kadınının direnişini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. 

Gecede ayrıca Danimarka Demokratik Kürt Toplum Meclisi adına açıklama yapan Müzeyyen Baran, "AKP/MHP iktidarının Kürt halkına ve Kürt Özgürlük Mücadelesine karşı yürüttüğü kirli politikasına KDP çetelerini de içine alarak Şengal'e yönelik saldırılarını şiddetle kınadığını ve Barzani'nin bu ihanetçi ve işbirlikçi tutumundan vazgeçmesi gerektiğini vurguladı" dedi. 

8 Mart’ın ve ‘HAYIR’ kampanyasının önemine de  dikkat çekildi ve sandığa giderken Taybet Ananın sokakta bekletilen cenazesinin ve 10 yaşındaki Cemile'nin buzdolabında bekletilen cenazesinin hesabını sormak adına gidilmesi gerektiğinin önemi vurgulandı.   

8 Mart etkinliği Danimarkalı grup Fri Galaxe, Hozan Figen, Berivan Arin ve Murat Küçükavcı'nın canlı müzik ve halaylarla sonlandırıldı.