DBP'li kadınlar: Dikta rejimine 'hayır' diyelim

DBP'li kadınlar, Meclis'te kadınlara dönük şiddete tepki göstererek, referandumda 'hayır' demeye çağırdı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi, Meclis'te kadın milletvekillerine karşı geliştiren şiddet politikasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Erkek egemen zihniyettin kadına olan yaklaşımı meclis çatısı altında. Yeni Anayasa görüşmeleri ile kurumsallaştırılmaya çalışılıyor. Meclisteki şiddet olayları kadınlar üzerinden geliştirilme çabası kabul edilmez. Kadının toplumu değiştirip dönüştüren olması gerekirken, mecliste yaşananlar tekçi, cinsiyetçi, milliyetçi zihniyetin AK Partili kadınlar tarafından dikta rejiminin nasıl kadın eliyle hayata geçirilmeye çalışıldığını bir kez daha gördük. AKP’nin ısrarla egemen kılmaya çalıştığı cinsiyetçi politikaları devletin kendisinin şiddet kaynağı olduğunu devletten bekleyen devleti kurtuluş yeri olarak gören anlayış mecliste AK Parti kadın milletvekilinin kadına uyguladığı fiziki şiddetle görüldü.”

'HAYIR' ÇAĞRISI

DBP Kadın Meclisi, "Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın geliştirdiği demokratik eylem biçimine karşı geliştirilen tahammülsüzlük kabul edilir değildir” diyerek, şunları da kaydetti:

"Ayrıca diğer kadın vekillerimize de yapılan şiddeti kadınlar olarak kabul etmiyor ve kınıyoruz. Kadının siyasetteki rol ve misyonu şiddeti kutsallaştıran değil, hoşgörü ve ortak yaşamı inşa etme üzerinde olmalıdır. Bu çerçevede tüm sistem karşıtı hareketlerin ve kesimlerin, kadın eksenli demokratik özgür yaşam temelinde ortaklaşarak, özgürlük mücadelesini geliştirmeye, güçlendirmeye ve dikta rejimine karşı hayır demeye çağırıyoruz.”