YENİLENDİ

DBP ve TJA'dan Yıldırım için başsağlığı mesajı

TJA, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ablası Ayné Yıldırım’ın yaşamını yitirmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Tevgera Jinên Azad, (TJA) Ayné Yıldırım’ın yaşamını yitirmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şunlar belirtirdi.

"Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın ablası Ayné Yıldırım’ın geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesi bizleri üzüntüye boğmuştur. Yaşadığımız kayıptan dolayı üzgün olduğumuz kadar, Kürdistan’ da anaların ve kardeşlerin yaşadığı acıların, hasretlerin ve umutların takipçisi olacağımızı, mücadelemizde anılarını büyütme kararlılığımızı yükselteceğimizi Ayné anamız şahsında belirtmek isteriz. Bu vesile ile Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan ve ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyor ve acılarını en derin duygularımızla paylaşıyoruz. Esaret ve İmralı tecrit uygulamalarıyla Öcalan ailesine ve Öcalan kız kardeşlere yaşatılan acıların hesabını mücadelemizde mutlaka ama mutlaka soracağız. Her ölümün ve her kaybın büyük özgürlük gerekçesi yapılması, her acının büyük hakikat arayışına neden olması felsefesini esas alarak tüm kadınların başı sağ olsun diyoruz."

DBP: HALKIMIZIN BAŞI SAĞOLSUN

DBP açıklamasında ise, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın ablası Aynê Yıldırım’ın Urfa’nın Amara (Ömerli) köyünde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesini derin bir üzüntüyle karşılıyoruz. Uzun bir süredir amansız bir hastalıkla mücadele eden Aynê Yıldırım Kürdistan coğrafyasında yaşanan bir çok acıya da tanık olmuş ve yüreğinde yaşamıştır. Direngen Kürt kadınların tüm yükünü omuzlarında taşıyan Aynê Yıldırım devletin baskıları sonucu yaşamının 30 yılını sürgünde geçirmek zorunda kalmıştır. 

Kendisine rahmet, Sayın Öcalan ile ailesi ve yakınları olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz" denildi.