Dilek Doğan'ın katiline ödül gibi ceza!

Dilek Doğan'ı katleden Polis Moğoltay'a 6 yıl hapis verildi. Moğoltay savunmasında, "Devletimin bana verdiği görevi yerine getirdim" dedi.

İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Küçükarmutlu Mahallesi'nde baskın düzenlenen evde Dilek Doğan’ı katleden Polis Yüksel Moğoltay’ın yargılandığı davanın karar duruşması İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Katil Moğoltay'ın yanı sıra onlarca avukat da Doğan Ailesi'nin müdafisi olarak duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya Anne Aysel Doğan ve Baba Metin Doğan da katıldı. 

ANNE DOĞAN SALONDAN ÇIKARILDI

Mahkeme Heyeti, Mogoltay’a “Sen benim yavrumu öldürdün. Onu nasıl büyüttüğümü ben bilirim” diye seslenen Anne Doğan’ın sözlerini 'taciz' olarak değerlendirdi ve Doğan’ın salondan çıkarılmasına karar verdi. Avukatların itirazı üzerine duruşmaya ara verildi. Verilen 10 dakikalık aradan sonra başlayan duruşmada Anne Doğan tekrar hazır bulundu. Avukatların duruşmanın açık yapılması talebi ise reddedildi. 

'DEVLETİMİN GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİM'

Duruşma, Moğoltay’ın savunmasıyla devam etti. Moğoltay, "Ben devletimin bana verdiği görevi yerine getirdim. Vicdanen rahatım" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, Polis Yüksel Moğultay'a iyi hal indirimi uyguladı, bilinçli taksirle öldürmekten 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.