Düsseldorf'taki adalet eyleminde HDP'ye destek

Paris'te katledilen üç devrimci Kürt kadın için Düsseldorf'ta adalet eylemine devam edildi. Eylemde, AKP faşizmine karşı HDP ile dayanışma çağrısı yapıldı.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde, Fransa'nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez için adalet eylemi yapıldı. Bu haftaki eylemi Bochum Kadın İnisiyatifi devraldı.

Almanya Kürdistan Kadınlar Birliği (YJK-Elmanya), Kadın Barış Bürosu (CENÎ) tarafından organize edilen eylemde, sık sık Almanca ve Fransızca "Jin, jiyan, azadi”, “Sara, Rojbin, Ronahi", "Faşist Erdoğan işbirlikçi Fransa", "Kadın katili Erdoğan" sloganları atıldı. 

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Martin Lutter Platz'da yapılan eylem bir saat sürdü. Eylemciler buradan Düsseldorf'ta bulunan NRW eyalet parlamentosunun önüne giderek, TEV-CAND öncülüğünde "AKP faşizmine geçit vermeyeceğiz" şiarıyla HDP ile dayanışmak için düzenlenen mitinge katıldı. Milletvekillerine seslenen  eylemciler, Türk devletinin faşizmine 'dur' denilmesi için ortak mücadelenin gerekli olduğunu dile getirdiler. 

Eylem, konuşmaların ardından sona erdi.