Ekin Van Kadın Meclisi kongresini yaptı

Paris'in Villeneuve Saint Georges banliyösündeki Ekin Van Kadın Meclisi ikinci kongresini gerçekleştirdi.

Paris’te gerçekleştirilen kongre dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Divan seçiminin ardından Ekin Van Kadın Meclisi’nin bir yıllık çalışmaları değerlendirildi.

Kongrede hazır bulunan Fransa Kürt Kadın Haraketi üyesi Zozan Serhat bir yıllık çalışmaları değerlendirilerek, sürece cevap olmak için yoğun çaba ve emek verilmesine rağmen yer yer çalışmalarda beklenilen performansın gösterilmediğinin altını çizdi.

Öz savunmanın kadınlar açısından hayati bir önemi olduğunu vurgulayan Zozan Serhat; “Kadın meclislerinde, kendimizi iyi ifade ve idare etmediğimiz taktirde ne kendimizi savunabilir nede sürece cevap olabiliriz. Türk faşizmi sistemli bir şekilde en çok kadınlara yöneliyor, kadınları katledip, tutsak kılıyorsa örgütlü kadının gücünden korktuğundandır. Bu nedenle bizler hayatın her alanında kendi öz savunmamızı geliştirmek zorundayız. Öz savunma biz Avrupa'daki kadınlar içinde hayati önem taşımaktadır, her alanda, her mevzide kendi gücümüze dayanarak özgün çalışmalarımızı geliştirerek, meclislerimizi güçlendirmemiz gerekiyor" diye değerlendirdi.

Avrupa Kürt Kadın Haraketi, Drancy, Evry, Villiers Le Bel, Strasbourg Kadın Meclisleri ve CDK-F'nin Kongreye gönderdikleri yazılı mesajları okundu.

Ekin Van Kadın Meclis kongresi, yeni dönem sözcüsü, yürütme ve 43 kişilik meclisin oluşturmasının ardından "Biji Serok Apo" sloganları ile sona erdi.