Elazığ T Tipi Kadın Cezaevi'nde işkence!

Elazığ T Tipi Kadın Cezaevi'nde 6 kadın siyasi tutsağa işkence yapıldı. Kadın tutsaklar ayakta sayım vermelerini isteyen görevlilere itiraz ettikleri için yerlerde sürüklendikten sonra tek kişilik hücrelere götürüldü ve darp edildi.

Kadın tutsakların telefonda ailelerine bildirdiği işkence olayı geçen hafta gerçekleşti. Tutsaklar, ailelerinden olayın İHD’ye bildirilmesini istedi. 

İşkence, 20 kişilik koğuşlardan oluşan Elazığ T Tipi Cezaevinde gerçekleşti. Kadın tutsaklar bir süredir kendilerine ayakta sayım vermeleri için baskı yapan cezaevi görevlilerine bunu asla yapmayacaklarını ve sonuna kadar direneceklerini söyledi. Kadın tutsakların bunu söylemesi üzerine koğuşa baskın düzenlendi.

Cezaevi yetkilileri Nazlı Solgin, Sudan Güven, Yaprak Taştan, Ahiret, Hayat ve ismi öğrenilemeyen bir tutsağa saldırdı. Kadın tutsakları saçlarından sürükleyen JÖH mensupları ve gardiyanlar 6 kadını tek kişilik hücrelere yerleştirdikten sonra bir hafta boyunca işkence yaptı. Çeşitli yerlerinden yaralanan kadın tutsaklar hastaneye götürülmedi.

Sağlık durumları ciddiyetini koruyan kadın tutsaklar aileleriyle yaptıkları telefon görüşmesinde yaşadıkları işkenceyi anlatırken, telefon aniden kesildi. Telefon görüşmelerinin ardından kadın tutsaklara ilişkin bilgi alınamadı.