Frankfurt’ta adalet eylemi yapıldı

Frankfurt'ta Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebiyle adalet eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde 9 Ocak günü Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebiyle adalet eylemi düzenlendi.

Amara Kadın Meclisi tarafından organize edilen eylem Fransız Konsolosluğu önünde yapıldı.

Eylemde bir konuşma yapan Amara Kadın Meclisi sözcüsü Meliha Danışır Akbaba, “Bizler Kürt kadınları olarak bu davanın peşini bırakmayacağız. Her ne kadar Fransız devleti, Türk istihbaratı ile işbirliği yapıp davanın üzerini örtmeye çalışsa da failler açığa çıkana kadar, adalet yerini bulana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

16 Nisan’da yapılacak olan referanduma da dikkat çeken Akbaba, tüm kadınların “hayır” diyerek kadın katliamlarının, tacizin, tecavüzün, kadının yaşadığı tüm alanları daraltmak isteyen tek adam diktatörlüğüne “hayır” denileceğini de dile getirdi.

Eylem, 4 Mart’ta Frankfurt’ta HBF önünden başlayan 8 Mart yürüyüşüne katılım çağrısı ve “Jin, jiyan, azadi” sloganları ile sona erdi.