GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg ve Berlin’de 25 Kasım eylemleri

Almanya’nın Hamburg kentinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle geniş bir kadın platformu tarafından renkli bir miting düzenlendi. Berlin’de de çok sayıda Alman kadın hareketiyle ortak eylem yapıldı.

HAMBURG’DA 25 KASIM EYLEMİ

Aralarında Rojbin Kadın Meclisi, Yeni Kadın, ADKH, MLPD, Courage, HDK-Hamburg Kadın Komitesi, Hamburg Alevi Kadın Diwanı, SKB ve Hamburg Kızıl Kadın Komitesi’nin olduğu kadın platformu, Mönckebergstrasse’de onlarca pankart açarak, kadına yönelik şiddete ‘hayır’ dedi.

Yapılan konuşmalarda, kadına yönelik şiddetin katlanarak arttığı bu süreçte örgütlü mücadele ve kadın dayanışmasının önemine vurgu yapıldı.

BERLİN

Başkent Berlin’de DEST DAN Kadın Meclisi’nin çağrısı üzerine 25 Kasım'da cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete, savaşa, ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşı kadın dayanışması için bir yürüyüş ve miting düzenlendi.

Moabit semtinde bulunan U-Bahn Turmstrassse'de bir araya gelen yüzlerce kadın, buradan Leopoldplatz'a kadar yaklaşık 5 kilometre yürüdü.

Sık sık ‘Jin jiyan azadi’, ‘Dünya yerinden oynasa, Kadınlar özgür olsa’ gibi sloganlar atılan yürüyüşe DEST DAN, Int. Womenpeace,  Interkulturelle Frauenzenturum S.U.S.I, Frauen aus Rojhilat, Sozialistischer Frauenbund Berlin, SKB Women in Exil&Fridens, Kürdistan Kadın Öğrenciler Birliği (JXK), PYD Kadın Konseyi, HDK Kadın Konseyi ve Lara e.v. gibi kurumlar destek verdi.