İsveç'te kadına şiddete karşı eylemler devam ediyor

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla kadın örgütleri, dün de İsveç'in birçok kentinde eylemler gerçekleştirdi.

Eskilstuna, Örebro, Gävle, Luleå, Karlshamn, Södertälje kentlerinde kadınlar, şiddetin durdurulması için eylemler yapıp mumlar yaktı.

Gävle ilinde Warşin Kadın Komünü, Uluslararası Af Örgütü ve kadın örgütleriyle birlikte bir yürüyüş ve miting düzenledi. Saat 17.00 sularında Gävle Kültür Evi'nin önünde bir araya gelen kadınlar, ellerinde şiddeti kınayan pankartlar ve meşaleler taşıyarak Rodhus Meydanı'na yürüdü. Müzik dinletisinin yapıldığı meydanda konuşan kadın örgütlerinin temsilcileri, kadına yönelik şiddetin durdurulması için hükümete önlem alması çağrıları yaptı.

Örebro kentinde ise “Kadın İnisiyatifi” il merkezinde bir etkinlik gerçekleştirdi. Ellerinde “Kadına yönelik şiddeti durdurun” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, meydanda mumlar yaktı. “Kadına karşı küresel direniş” şiarıyla düzenlenen eylemde, Kadın İnisiyatifi'nden Zozan Baransson ve Sol Parti'den Hans Holberg, kadınlara yönelik şiddeti kınayan konuşmalar gerçekleştirdi.