Kadın Özgürlük Gücü'nden mektup

Kadın Özgürlük Gücü, 8 Mart vesilesiyle gönderdiği mektubunda dayanışma ve mücadele mesajları verdi.

Kadın Özgürlük Gücü (KÖG), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlara mektup gönderdi.

"Bu 8 Mart'ı bize ölümsüz Eylem'imiz armağan etmiştir" vurgusunda bulunulan mektupta, AKP-DAİŞ'in kadın düşmanlığına değinildi.

Mektupta, "Arjantin'de polislere gereken cevabı veren kadınlar, Amerika'da Trump'ın kadın düşmanlığına ve cinsiyetçiliğine karşı milyonlar olarak sokaklara dökülen kadınlar, Türkiye'de kimseler çıtlarını çıkarmazken tecavüz yasasına karşı faşizmi tokatlayan kadınlar ve Rojava'da TC'nin yüzleri tıraşlı çetelerinin 6 ayda yapamadığını birkaç hafta içerisinde yapan ve IŞİD'e kaçacak yer aratan kadınlar, bunların hepsi bizim daha çok ve daha büyük savaşmamızın yalnızca birkaç sebebidir" denildi.

'EN BÜYÜK CEVAP; DAYANIŞMA VE MÜCADELE'

KÖG, mektubunun sonunda da şunları ifade etti: "Tacize ve tecavüze uğramayı, tekmelenmeyi, bomba korkusuyla yaşamayı, faşizmin gerici baskılarına uğramayı ve özgürlüklerini kaybetmeyi hiçbir kadın kendisi için hak etmiyorsa buna verilecek en büyük cevap dayanışma ve mücadeledir. Bu tehditlerden en uzak durabilecek olan kadın da buna karşı mücadele eden kadındır. Özgür kadın olmak budur."