Kadınlar: Barışta ısrarlıyız

Kadınlar, AKP hükümetinin içeride ve dışarıda savaş hazırlığına karşı Taksim'de yürüdü, "Barış için oy verdik, savaş hükümetine hayır" dedi. Kadınlar, tüm kadınları "barışta ısrar etme"ye çağırırken, medyanın savaşı kışkırtan dilini de protesto etti.

Kadınlar, AKP hükümetinin içeride ve dışarıda savaş hazırlığına karşı Taksim'de yürüdü, "Barış için oy verdik, savaş hükümetine hayır" dedi. Kadınlar, tüm kadınları "barışta ısrar etme"ye çağırırken, medyanın savaşı kışkırtan dilini de protesto etti. 

Barış İçin Kadın Girişimi, Gökkuşağı Kadın Derneği, Özgür Kadın Kongresi, HDP Kadın Koordinasyonu ve İstanbul Feminist Kolektif'in de içinde olduğu kadın örgütlerinin çağrısıyla kadınlar, Taksim Tünel'de toplandı. 

Kadınlar, "Kobanê'de katliamla, Suriye'de işgal planlarıyla barış olmaz. Biz kadınlar barışta ısrar ediyoruz" yazılı pankart ile "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP", "Dışarıda savaş varken içeride barış olmaz", "Barış için oy verdik, savaş hükümetine hayır" yazılı dövizler açtı. 

Yürüyüşe HDP İstanbul milletvekilleri Pervin Buldan ve Filiz Kerestecioğlu ile HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ayşe Erden ve sinema sanatçısı Nur Sürer de katıldı.

Galatasaray'a yürümek isteyen kadınların önü TOMA ve çevik kuvvet polisi tarafından kesildi. Polis, önce yürüyüşe izin vermeyeceğini söyledi. Ancak yapılan görüşmelerin ardından polis barikatı kaldırıldı. 

"Barış için ses çıkar" sloganını atan kadınlar, yürüyüş boyunca alkış, ıslık ve zılgıtlarla hükümetin savaş hazırlıklarını protesto etti.

'YENİ BİR SAVAŞ SÜRECİ GELİŞTİRİLİYOR'

Galatasaray'da kurulan barış noktasında ulaşan kadınlar, Türkçe ve Kürtçe açıklama yaptı. Faşist dinci DAİŞ'in Kobanê'de 25 Haziran'da gerçekleştirdiği katliamın barış için mücadele azmini daha da büyüttüğüne dikkat çeken kadınlar, "25 Haziran saldırısı yeni bir savaş sürecinin geliştirilmekte olduğunu gösteriyor" dedi. 

AKP'nin Suriye ve Rojava'ya yönelik savaş hazırlığına dikkat çeken kadınlar, "Dışarıda savaş varken, içeride de barışın kurulması imkansızlaştırıyor" diye vurguladı. 

'BARIŞ MECLİSİ OLUN'

Siyasilere seslenen kadınlar, "Türkiye'nin farklılıklarını yansıtan bir Meclis varken savaşı, savaş tezkerelerini herhangi bir sorunun çözümü haline getirmeyin. Halihazırda gerçek bir hükümet henüz kurulmuş değil. Geçici bir hükümet de milyonların adına savaşı gitme kararı alamaz. Türkiye'nin seçimde barış dediğini, sizden bir barış meclisi olmanızı istediğini unutmayın" dedi. 

Medyaya "savaş çığırtkanlığını bırak" diye seslenen kadınlar, tüm kadınlara da "barışta ısrar edelim" çağrısını yaptı.

Barış eylemi konuşmaların ardından sona erdi.