Kadınlar Öcalan için eylemdeydi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplo 18. yıldönümünde Almanya'nın Düsseldorf, Köln, Aachen, Bonn ve Frankfurt ile İsveç’in Göteborg şehirlerinde eylemlerle protesto edildi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde, Almanya Kürt Kadınlar Birliği’nin (YJK-E) çağrısıyla saat 14:30'da Düsseldorf Tren Garı önünde bir araya gelen Kürt kadınları “Hebuna Serok Apo xebuna me ye, be Serok jiyan nabe” şiarıyla uluslararası komployu kınayarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istedi.

Saat 16.00'a kadar süren eylemde YJK-E sözcülerinden Ayten Aslener bir konuşma yaptı. Konuşmasında Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken Aslaner, “Kürt kadınları olarak 18 yıldır Önderliğimizin özgürlüğü için mücadele ediyoruz ve bu mücadelemizi Serok Apo özgürleşene kadar sürdüreceğiz” dedi.

Siyahlar giyinen yüz elli kişi Almanca sık sık “Yaşasın Önderimiz Öcalan”, “Uluslararası Komployu kınıyoruz” sloganları attı ve Öcalan'ın özgürlüğü için yüzlerce balon uçuruldu.

Eylemi Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi ile Düsseldorf Kadın İnisiyatifi, Wuppertal Viyan Kadın Meclisi, Neuss, Mönchengladbach, Krefeld ve Grevenbroich kadın kömünleri de destekledi.

KÖLN

Köln'de saat 17.00-19.00 arası Köln Viyan kadın Meclisi öncülüğünde Dom Kilisesi önünde toplanan onlarca kişi, uluslararası komployu protesto etti. Eylemde yüzlerce bildiri dağıtan kadınlar, siyahlar giyinerek gün boyu Öcalan'ın özgürlüğü için oruç tuttu. İki saat süren eylemde sık sık “Biji Serok Apo” sloganları atıldı ve Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken konuşmalar yapıldı.

AACHEN

Aachen Deniz Fırat Kadın Meclisi öncülüğünde enformasyon standı kuran kadınlar, gün boyu bildiri dağıtıp bilgilendirmelerde bulundu. Uluslararası Komplonun Öcalan tarafından boşa çıkarıldığına dair konuşmalar yapan eylemciler, Öcalan'ın bir barış insanı olduğunu vurgulayarak İmralı'daki tecridin kaldırılması ve barış müzakerelerine dönülmesi çağrısında bulundu.

BONN

Bonn Sara Kadın Meclisi öncülüğünde 14 ve 15 Şubat günleri enformasyon standı kuran Kürt kadınları Uluslararası Komployu kınayarak Öcalan'ın özgürlüğü için bildiri dağıttı. Eylemi Bonn Demokratik Kürt Toplum Merkezi de destekledi.

FRANKFURT

Frankfurt kentinde de komployu protesto eylemi düzenlendi. YJK-E Hessen ve eyaletteki meclislerin öncülüğünde düzenlenen eylem Amerikan Konsolosluğu önünde gerçekleştirildi. Eylemde YJK-E adına yapılan açıklamada, komplocuların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı belirtildi.

“Komplocu güçlerin kirli savaş ve ekonomik çıkarları için Önderliğimizi imha etmeyi özgürlük hareketimizi tasfiye etmeyi hedeflemişlerdir” denilen konuşmada, bu kirli hesaplar karşısında Kürt halkının direnişi ve mücadelesinin boşa çıkardığı vurgulandı.

GÖTEBORG

Sema Kadın Derneği'nin çağrısı üzerine il merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, meşaleli bir eylemle Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik uluslararası komployu kınadılar.

Üzerinde “18. yıldönümünde Öcalan'a yapılan komployu kınıyoruz. Öcalan'a özgürlük” yazılı pankart taşıyan Kürdistanlılar ve dostları, devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra “Güneşimizi karartamazsınız” sloganını attılar.

Meydanda yapılan konuşmalarda, ABD başta olmak üzere komploya katılan devletler kınandı. Avrupa Birliği ve İsveç Hükümeti'ne Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için girişimde bulunmaları çağrıları yapıldı.

Eylemleri ile ilgili bildiriler dağıtan eylemciler sık sık “Biji Seok Apo”, “Öcalan halktır, halk burada” ve “Be Serok jiyan nabe” sloganlarını attı.