Kadınlar: Tek adama Hayır!

Özgecan Aslan’ın katledilişinin 2. yıldönümü dolayısıyla bir eylem yapan kadınlar, inatla, dirençle ve kadın dayanışmasından aldıkları güçle tek adama Hayır demeye devam edeceklerini söyledi.

Özgecan Aslan’ın katledilişinin 2. yıldönümü dolayısıyla Süreyya Operası önünde bir araya gelen Genç Kadınlar, kadın cinayetlerini Kalkedon Meydanı’na yaptıkları yürüyüşle protesto etti. Özgecan Aslan’ın fotoğrafları ile “Kadınlar yaşasın diye Hayır”, “Başka Özgecan’lar olmasın diye Hayır” yazılı dövizler taşıyan kadınlar, AKP ‘nin kadın düşmanı ve cinsiyetçi politikalarına geçit vermeyeceklerini vurguladı.  “Özgecan Aslan isyanımızdır”, “Kadınların Hayır’ı tek adamı yıkacak”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Kadınların Hayır’ı AKP‘yi yıkacak”, “Dünya yerinden oynar kadınlar Hayır derse” ve “ Kadınlar artık susmayacak  susmayacak susmayacak” sloganları eşliğinde Kadıköy sokaklarını arşınlayan  kadınlara çevreden büyük destek geldi.

Kalkedon meydanına gelen Genç Kadınlar adına açıklamayı Ayşenur Güzel okudu.  Özgecan Aslan’ın 11 Şubat 2015 ‘te üç erkek tarafından tecavüz edilip yakılarak katledildiğini hatırlatan Güzel,  “Özgecan üniversite öğrencisiydi, sıra arkadaşımızdı, minibüste tek kalma tedirginliğimizi anlatamadığımızın gerçekliğiydi” ifadelerini kullandı. “Özgecan ile birlikte her yıl sayısı artan kadın cinayetlerine karşı öfkemiz isyan oldu” diyerek sözlerini sürdüren Güzel, “Özgecan ile birlikte tüm kadın cinayetlerine Hayır dedik. Daha önce tacizcileri, tecavüzcüleri, katilleri serbest bırakanlara Hayır dedik. Kadınlarla erkekleri eşit görmeyenlere, kadın düşmanlığına Hayır dedik” dedi.

Güzel, kadınlar olarak Hayır demedikçe mahkemelerin katilleri aklamaya ve erkek şiddetinin normalleştirilmeye devam edileceğine işaret etti.  

15 yıldır uygulanan iktidar politikaları sonucu kadın cinayetlerinin arttığına işaret eden Güzel, 2012 yılında 141 kadın katledilirken, 2016 yılında bu sayının 277’ye yükseldiğine dikkat çekti.

Kadınlar olarak inatla, dirençle ve kadın dayanışmasından aldıkları güçle tek adama Hayır demeye devam edeceklerini vurgulayan Güzel, “Hayır hayır demektir” dedi.