Katledilen Kürt kadınları Amed’de anıldı

Silopi ve Paris’te katledilen Kürt kadın siyasetçiler, Amed’de anıldı.

Amed’te Tevgera Jinên Azad (TJA) Bağlar bileşenleri, Silopi’de katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sêvê Demir, Pakize Nayır, Fatma Uyar ile Paris’te katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar ilçe binasında anma etkinliği gerçekleştirdi. Anmaya DBP İl Eşbaşkanı Ruken Acar, DBP’li ve HDP’li kadınlar, Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenler Derneği (MEYADER), Barış Anneleri Meclisi yöneticileri ve çok sayıda kadın katıldı. Anmanın yapıldığı salonda katledilen kadın siyasetçilerin fotoğrafları yer aldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan DBP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Arzu Karaman, Kürt kadın siyasetçilerin mücadelesine değinerek, “Bugün Sakine Cansız ve diğer Kürt kadın siyasetçiler katledildi ancak milyonlarca Kürt kadın mücadeleciyi de yarattılar. Sakine Cansız cezaevinde devletin zihniyetini ortaya çıkardı. Biz her zaman onların takipçisi olacağız” diye konuştu.

Daha sonra konuşan DBP İl Eşbaşkanı Ruken Acar ise, katledilen Kürt kadın siyasetçilerin Kürt mücadelesinin öncüleri olduğunu belirterek, “Onların öncülüğünde bu mücadele dört bir yana yayıldı. Kürt kadınları mücadelenin sürdürücüleri oldu. Onlar her zaman bizim mücadelemizde yaşayacaklar. Onlara karşı kadınlar olarak her zaman kendimizi borçlu hissedelim” dedi.

Konuşmaların ardından Kürt kadın siyasetçilerin mücadelelerini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.