KESK'li kadınlar: Sevtap Akdağ serbest bırakılsın

KESK Kadın Meclisi, gözaltına alınan Eğitim-Sen 8 No'lu Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Sevtap Akdağ'ın serbest bırakılması ve keyfi uygulamalara son verilmesi için Aksaray ‘daki şube binasında önünde açıklama yaptı.

KESK Kadın Meclisi üyeleri, 12 Şubat’tan bugüne kadar gözaltında tutulan Eğitim-Sen Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Sevtap Akdağ’ın serbest bırakılması için Aksaray’da bulunan şube binası önünde açıklama yaptı. “Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan Eğitim-Sen 8 No’lu Şube Başkanı Sevtap Akdağ serbest bırakılsın” yazılı pankartın ve Eğitim-Sen, KESK bayraklarının taşındığı eylemde, parasız, bilimsel,  laik, demokratik  eğitim için sonuna kadar mücadele edileceği belirtildi.  Eylemde sık sık, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Sevtap öğretmen serbest bırakılsın”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” ve “Sevtap Akdağ yalnız değildir” sloganlarını atıldı.

KESK Kadın Meclisi adına Burcu Süvari basın açıklamasını okudu. Süvari, Erkek egemen iktidarın kadınlara yönelik baskı ve dört duvar arasına sıkıştırma politikasının 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başka bir boyut kazandığına dikkat çekti. Süvari, darbe girişimi fırsat bilinip OHAL adı altında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) kadın gazetecilerin, akademisyenlerin, barış savunucularının, emekçilerin gözaltına alındığını, cezaevlerine gönderildiğini ve ihraç edildiğini hatırlattı. Tek adam rejiminin kadınlara “demokrasi ve özgürlük” olarak dayatıldığına işaret eden Süvari, bu rejime “Hayır” diyen ve “Hayır” diyeceğini açıklayan sendikaların, siyasi partilerin, derneklerin ihraçlarla ve keyfi gözaltılarla susturulmak istendiğini vurguladı.   Eğitim-Sen 8 Nol’lu Şube Başkanı Sevtap Akdağ’ın da bu faşizan uygulamalar kapsamında 12 Şubat günü ev kapısı kırılarak gözaltına alındığını aktaran Süvari, “Şube başkanımızın adresi belli, çalıştığı okul belli; ifade vermesi gerektiğinde kolaylıkla ulaşılabilecek bir konumdadır. Buna rağmen, evinin kapısının kırılması, gözaltına alındığına nerede olduğunu bilememek biz KESK’li kadınları öfkelendirmiştir” diye konuştu.

“Biz eğitim emekçileri kadınlar olarak  başkanımız Sevtap Akdağ’ın gözaltına alınmasının aba altında sopa göstermek olduğunun farkındayız” diyerek sözlerini sürdüren  Süvari, erkek egemen iktidara biat etmeyeceklerini ve karşı karşıya kaldıkları ihraç edilmelere, açığa alınmalara, kadınlara yönelik her türlü baskıya karşı direneceklerini kaydetti.