'Kızımın mücadelesini sürdüreceğiz'

Fırat'ın Gazabı Hamlesi'nde yaşamını yitiren YPJ'li Çağla Uzun (Amara Semsur) için Adana'da taziye açılırken, taziyede konuşan YPJ'li Çağla Uzun'un annesi Sever Uzun Çağla, kızının mücadelesini sürdüreceklerini kaydetti.

Fırat'ın Gazabı Hamlesi'nde yaşamını yitiren YPJ'li Çağla Uzun (Amara Semsur) için ailesi tarafından Adana merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde bulunan Ökmenler Taziyeevinde taziye açtı. Taziye ise yüzlerce kişi tarafından yürüyüşle ziyaret edildi. Taziyeevinin 100 metre ilerisinde bir araya gelen YPJ'li Çağla Uzun'un fotoğraflarını taşıyan kitle "Şehid namirin" sloganları ile taziyeevine yürüdü.

Yürüyüş sonrası halk saygı duruşunda bulunurken; YPJ'li  Uzun'un annesi ve aynı zaman HDP Adana İl Yöneticisi olan Sever Uzun kısa bir konuşma yaptı. Kızının DAİŞ'e karşı kahramanca savaşarak yaşamını yitirdiğini söyleyen anne Uzun, " Bu onurlu mücadelede yer almak cesaret gerektiriyordu. Ve bu cesareti gösteren Amara, Rakka'da Fırat Gazabı operasyonunda yaşamını yitirdi.en onunla gurur duyuyorum ve mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğim. Bu yüzden şehit namirin diyorum" şeklinde konuştu.

Konuşma ardından halk aileye taziyelerini iletti.