Koçyiğit: Bizi durduramayacaklar!

HDK Eş Sözcüsü Koçyiğit, dünkü siyasi soykırım operasyonlarına tepki göstererek, Gece yarısı operasyonlarıyla bizi durdurmaya çalışanlar yanılacaktır" dedi.

İstanbul'da dün HDP ve DBP'li siyasetçilere yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin HDP İstanbul İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenlendi. DBP, HDP, HDK ve TJA tarafından yapılan ortak toplantıda konuşan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, gözaltına alınanların isimlerini sayarak, operasyonun "Hayır" kampanyasına yönelik olduğunu söyledi. 

Koçyiğit, “Sokakta 'Hayır' kampanyası yürüten yurttaşları tehdit ederek nasıl bir kampanya yürüteceklerini çok açık net bir şekilde göstermişlerdir. Bu operasyonları da bunlardan farksız görmüyoruz. 'Hayır’ın yükselişini durdurmaya yönelik bu saldırılar” diye konuştu. 

'AKADEMİSYENLER DİRENİŞ KARARI ALDI'

Koçyiğit, son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile akademisyenlerin ihraç edilmesine de değinerek, "Anayasa taslağının evrensel ilkelere nasıl aykırı olduğunu ortaya koyan bilim insanlarının tasfiye edilmesi AKP’nin zavallı halinden başka bir şey değil" dedi ve "Hayır" diyenlerin bertaraf edilmeye çalışıldığını vurguladı. 

Akademi dünyasının direniş kararı aldığını ifade eden Koçyiğit, "Biz de bu kararı tanıyoruz. Gitmesi gerekenler bu ülkeyi karanlığa sürükleyenlerdir. Biz de bu noktada direnişçi bir noktada sokakta direnişte olacağız. Bilim insanlarının bu duruşunu selamlıyoruz” dedi.

'TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ'

Koçyiğit, tasfiye politikalarının bir güçsüzlük olduğunu ve şunları dile getirdi:

"AKP ve MHP çok güçsüzdür. Bu ülkeye vat edebilecekleri tek bir güzellik yok. Onun için bize yaptıklarını ardına koymayacaklarıdır. Biz de direniş noktasından her türlü mücadele içerisinde olacağız. Bütün bunlar sadece 'Hayır’ı artıracak kararlılığını büyütecektir. Gece yarısı operasyonlarıyla bizi durdurmaya çalışanlar yanılacaktır. Yanıldıkları referandumda görülecektir. Biz o korku politikalarını tersine çevireceğiz. Biz yaşamdan, yeniden ve yeni bir Türkiye mücadelemizde devam edeceğiz. Gözaltında bulunan arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. AKP’nin asparagas haberlerine ve yöntemlerine daha fazla da tahammülümüzün olmadığını ifade etmek istiyoruz.”

'GELECEĞİ TAYİN EDECEĞİZ'

Ortak açıklamayı yapan TJA Koordinasyon Üyesi Seyri İpek de "Hayır"lı bir gelecek için mücadelelerini ve demokratik direnişlerini büyüterek kazanacaklarını, Türkiye halklarının geleceğini tayin edecek bir sürecin içinden geçildiğini ifade etti. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bir yandan Saray ve AKP, yanlarına MHP’yi de alarak içeride ve dışarıda ülkeyi adeta bir uçuruma doğru koşar adım sürüklerken, öte yandan bu gidişe son vermek için direnen bütün toplumsal kesimler sindirilmeye ve mevcut faşizan rejime diz çöktürülmeye çalışılmaktadır. Mevcut antidemokratik ve hukuk dışı OHAL rejiminin KHK’ler eliyle yürüttüğü kirli siyasetin son halkasında binlerce eğitim emekçisi ve akademisyen kamudan ihraç edilmiş bulunmaktadır. Ülkeyi birilerinin keyfine ve isteklerine göre yönetmek isteyen mevcut iktidar, bu hevesini bir oldubittiye getirmiş, despotik Başkanlık rejimini topluma dayatmış ve şimdi de referanduma götürmektedir."