Kongreya Star: Nujiyan yaşamını hakikate armağan etti

Kongreya Star, Gazeteci Nujiyan Erhan için açıklama yaparak, "Şehitlerin kanıyla aydınlanan yolda gerçekleri takip edeceğimize ve şehitlerin emeğine sahip çıkacağımıza dair verdiğimiz sözü yineliyoruz” dedi.

Kongreya Star, AKP-KDP çeteleri tarafından katledilen Gazeteci Nujîyan Erhan’a ilişkin bugün açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Faşist ulus-devletler kadınları katletmek amacıyla toplumları teslim almaya çalışıyor. Ancak kadınların direnişi ve öncülüğü sayesinde toplum hiçbir zaman boyun eğmeyecek ve her zaman özgürlük davasını yükseltecektir. Nujiyan yoldaş, hakikatin izinden giden ve yaşamını da hakikat aşkı adına özgürlüğe armağan eden yoldaşlardandı.
Özgür Basın Üyesi Nujiyan Erhan, 2005 yılından yaşamını yitirdiği son ana kadar birçok yerde basın çalışmalarını büyük bir fedakarlıkla yürüttü. Direniş gerçekliğini, halkın mücadelesini ve insanlığın düşmanlarının uygulamalarını kamuoyuna aktarmak için çalıştı. Bir an bile tereddüt etmeden özgür yaşam adına canını feda etti.
Son olarak da Êzidî halkının yaşadığı acıları, zulüm ve baskıları dünya kamuoyuna aktarmak için görev başındaydı. JINHA Muhabiri Nûjiyan Erhan, 3 Mart’ta AKP ve KDP çeteleri ortaklaşa Şengal’in Xanesor ilçesine saldırı başlattığında, gerçekleri takip etmek ve topluma ulaştırmak için yine görev başındayken AKP-KDP çetesi bir keskin nişancı tarafından başından vurularak ağır yaralandı. Ancak maalesef 19 gün boyunca yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün akşam özgürlük ve hakikat şehitleri kervanına katıldı.

Bir kez daha işgalci ve faşist AKP ve KDP çetelerini şiddetle kınıyoruz. Şehitlerin kanıyla aydınlanan yolda gerçekleri takip edeceğimize ve şehitlerin emeğine sahip çıkacağımıza dair verdiğimiz sözü yineliyoruz. Özgür Basın Şehidi Gazeteci Nûjiyan Erhan’ın ailesine ve direnişçi halkımıza başsağlığı diliyoruz.”