Leverkusen Nucan Kadın Meclisi kongresini yaptı

Leverkusen Nucan Kadın Meclisi 3. Kongresini yaptı.

Almanya’nın Leverkusen kentinde çalışmalarını yürüten Nucan Kadın Meclisi 3. Kongresini gerçekleştirdi. Kadın ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşundan sonra toplantı gündemine geçildi.

Şengal’e AKP/KDP çeteleri tarafından yapılan  saldırılar, referandumda 'Hayır'ın kazanması için yapılması gerekenler ve kadına  uygulanan şiddet konularında konuşmalar yapıldı.

Yine kadının toplumda maruz kaldığı ağır şiddetin, kadının örgütlü mücadelesi ile aşılacağı vurgulandı. Kadını kurtaracak olan, kadın cinayetlerini engelleyecek olanın da bilinçlenmiş kadın olacağı, kadın bilinci ile bunların aşılacağına dikkat çekildi.

Özellikle Avrupa bağlantılı, alan özgülünde kadın çalışmaları ve ihtiyaçları da kongrede tartışıldı. Daha sonra  Nucan kadın Meclisi’nin 3 kişilik eş sözcüleri ile 33 kişilik yeni meclisi ve komisyonları seçildi ve dönem planlamasına gidildi.

Kongrede ayrıca başarılarından dolayı Heyva Sor a Kurdistanê tarafından Nucan Kadın Meclisi’ne çalışmalarından dolayı başarı plaketi verildi.