GÖRÜNTÜLÜ

Müjgan Ekin'in takip edildiği görüntüler yayımlandı!

Kaçırılan Müjgan Ekin'in takip edildiği görüntüler ortaya çıktı.

Polis olduğunu söyleyen kişilerce Ankara'da 24 Ekim'de kaçırılan Sur Belediyesi Meclis Üyesi Müjgan Ekin'le ilgili son görüntülere ulaşıldı. 1HaberVar.com sitesinde yayımlanan, Ankara Batıkent’te bindiği taksiden kaçırılmadan önce son olarak göründüğü güvenlik ve MOBESE kameralarındaki ayrıntılar dikkat çekici. Görüntülerde, Ekin Batıkent Gimsa çıkışına giderken, birçok kez güvenlik kamerası görüntülerinde görülüyor. Görüntülerde, telefon ile konuşan bir şahsın, Ekin’i takip ettiği izlenimi veriyor. Ekin'in durakladığı sırada söz konusu şahsın da oyalandığı ve telefonla sürekli konuştuğu görülüyor.

ARAÇLAR BEKLİYOR VE TAKİP EDİYOR

Yine metro kavşağındaki güvenlik kameralarında yer alan görüntülerde de dışarıda bekleyen 4 araç dikkati çekiyor. Taksicinin ifadesinde bahsettiği iki araç dahil 4 aracın kavşakta beklediği ve zaman zaman yer değiştirdiği görülüyor. Ekin’in bindiği taksinin geçmesiyle birlikte söz konusu bu 4 araç, taksiyi takip ediyor. Bu esnada yolda olan bir şahsın ise taksiyi takip eden araçlardakilere selam verdiği görülüyor. Bu şahsın ise, metro içerisinde Ekin’i takip eden kişi olduğu görüntüler karşılaştırıldığında ortaya çıkıyor. Savcılık tarafından Ekin’in ailesine verilen görüntülerde, metro önündeki görüntülerinin saat ve tarihinin yazıldığı bölümün kapatılması da dikkat çeken başka bir ayrıntı olarak yer alıyor.  

SORULAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Müjgan Ekin’i neye dayanarak “Terör Örgütü Üyesi” ilan ettiği de yanıtlanması gereken sorulardan. 

Ayrıca, görüntülerde Ekin'in bindiği taksiyi takip eden araçlar görülürken, bunlarla ilgili bilgilerin açıklanmaması da dikkati çekiyor.

Yine takip eden iki şahsın kim oldukları da açıklanmıyor. 

Haberde, "4 araç Ekin’in bindiği taksinin peşinden giderken siyah renkli Ford Focus ve gri Ford Connect marka araçlara telefonla konuşarak selam veren ve daha sonra yürüyerek görüntülerden çıkan şahıs kim? Aileye verilen metro kavşağındaki görüntülerde tarih ve saati gösteren bölüm neden kapatıldı" soruları da yöneltiliyor.