GÖRÜNTÜLÜ

‘Öcalan özgürleşmeden barış gelmez’

Güneşimizi Karartamazsınız şiarıyla bedenini ateşe veren Oral ve Yalçın’ın aileleri, Kürt halkını Öcalan’a yönelik tecride karşı ayağa kalkmaya çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen komplo ve ardından İmralı’da uygulanan tecride karşı bedenlerini ateşe veren Halit Oral ile Mehmet Yalçın’ın aileleri, Öcalan’a uygulanan tecridi kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Aileler Öcalan, özgürleşmeden barışın gelmeyeceğini de vurguladı. 

‘ÖNDERLİK OLMADAN BARIŞ OLMAZ’

Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik 9 Ekim komplosuna karşı 1999 yılı 9 Ekim günü Maraş cezaevinde bedenini ateşe veren Halit Oral’ın annesi Şemse Oral, “Önderliğimiz olmadan barış gelmez. Kürt halkı önderliğine uygulanan tecridi kabul etmez. Evlatlarımız canını vererek önderliğimize yönelik saldırı ve tecride karşı durdu. Bizde tecridi kabul etmeyeceğiz, sonuna kadar direneceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘KÜRT HALKI AYAKLANMALI’

Şemse Oral, Kürt halkına da çağrı yaparak, tecrit karşısında her Kürt bireyinin onurunu savunması ve direnmesi gerektiğini vurguladı. Kürt halkının da tüm halklar gibi özgür yaşama hakkına sahip olduğunu söyleyen Oral, Kürt halkının özgürlüğünün de Öcalan’ın özgürlüğüne bağlı olduğunu belirtti. 

‘SONUNA KADAR ÖNDERLİĞİMİZE BAĞLI KALACAĞIZ’

Öcalan, üzerindeki tecridi 2012 yılı Ağustos ayında bedenini ateşe vererek protesto eden Mehmet Yalçın’ın annesi Fatma Yalçın ise, Öcalan üzerindeki tecride karşı canlarını verdiklerini ve gerekirse vermeye devam edeceklerini ifade etti. Oğlunun tecride karşı bedenini ateşe verdiğini hatırlatan anne Yalçın, şöyle devam etti: “Önderliğimizin yolunda sonuna kadar mücadele edeceğiz. Oğlum bedenini ateşe verdi, tecridi kabul etmedi, bizde tecridi kabul etmeyeceğiz ve direneceğiz.”

‘TECRİT KÜRT HALKININ AYAKLANMASI İLE KIRILIR’

Kürt halkı ayaklanmadan tecridin kırılamayacağını dile getiren Yalçın, “Biz birlik olursak tecrit kırılır. Ben oğlumu verdim, bundan sonra da ne bedel gerekiyorsa ödemeye hazırız. Kimse bizi önderliğimiz olmadan barışa ikna edemez. Barışın yolu önderliğimizin özgürlüğüdür” diye konuştu. 

Fatma Yalçın, tecrit karşısında zaman kaybetmeden herkesin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.