'Önderliğimiz etrafında özgürlük mücadelemizi doruğa çıkartalım'

KJK Koordinasyon, “Önderliğimizin varlığı, sağlığı, güvenliği, özgürleşmesi halklarımızın varlığının, özgürleşmesinin de en temel kaynağıdır. Önderliğimiz etrafında özgürlük mücadelemizi ve direnişimizi doruğa çıkartalım” dedi.

 KJK Koordinasyon, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. KJK, “Kadın özgürlük mücadelemiz Önder APO’nun ideolojisi temelinde şekillendi, gelişip büyüdü. Bugün Kürt Kadın Hareketi, özgürlük mücadelemiz ideolojik, siyasi, örgütsel, öz savunma alanları başta olmak üzere yaşamın her alanında başarı kazanıyorsa Önderliğimizin ideolojik, felsefi, tarihi, sosyolojik tespitlerinin ve çözümünün doğruluğu nedeniyledir. Önderlik ideolojisi bir kadın özgürlük ideolojisidir. PKK en çok da kadın özgürlük çizgisindeki derinleşme ve başarıları ile bir umut kaynağı olmayı başarmıştır” dedi.

‘EN TEMEL KONU ÖNDERLİĞİMİZ OLMALIDIR’

“Önderliğimiz; halklar, kadınlar, inançlar, tüm ötekileştirilenlerin özgürlük, eşitlik, adalet arayışlarına evrensel çözümler geliştirmiş, mücadele perspektifini, yöntem ve yollarını başarı ile oluşturmuştur” denilen açıklamada, “Tarihten tümüyle silinmeye çalışılan bir halkı, Kürt halkını yeniden canlandırmış, ayağa kaldırmıştır. En eski sömürge olan kadınları ölüm uykusundan, köleliğin zifiri karanlıklarından çıkarmış e özgürlük ışıklarıyla yeniden doğuşu gerçekleştirmiştir. Günümüz de sadece Kürtler içinde değil, özgürlükçü, demokratik tüm güçler açısından da Başkan APO’nun öncülüğü kabul edilmiştir.

İçinde olduğumuz dönem uluslararası komplo döneminin bir devamıdır.  Burada en temel ve öncelikli saldırı Önderliğimize karşıdır. Kapitalist sistem, AKP faşist iktidarı önderlik gündeminin güçlü oluşmaması için çeşitli yöntemler denemekte, gündemler geliştirmektedir.  Gündemleri saptırmaktadır. Bu nedenle tüm halkımız, kadınlar Önderliğimizin sağlığı, güvenliği, özgürlüğü konusunda her zamankinden daha fazla duyarlı olmalıdır. Tüm etkinliklerimizin, eylemliklerimizin toplantılarımızın, yaşamımızın temel konusu Önderliğimiz olmalıdır. Önderliğimizin kadınlara, halklara yaklaşımı, demokratik ulus projesi çok tarihi, özgürlükçü bir çözüm projesidir, modelidir. Önderliğimizin savunmaları, yaşam felsefesi başta kadınlar, gençler olmak üzere çoktan tüm halkımıza mal olmuştur.  

Dolayısı ile kadınlar olarak Önderliğimizin sağlığı, güvenliği, özgürlüğü için mücadelemizi, direnişimizi, örgütlülüğümüzü, öz savunmamızı daha da yükseltmeliyiz. Basın-yayın, diplomasi, örgüt, eğitim, eylemsel tüm çalışmalarımız da temel gündemimiz önderliğimizdir. Özgürlük saflarına genç kızlar, erkekler akın etmelidir. Önderliğimizin yaşam teminatı, özgürleşmesi yaşamın her alanında mücadeleye katılmak, önderliğimizin yaşam felsefesini anlamak ve uygulamak ile mümkün olabilir. Önderliğimizin özgürlüğü halkımızın, kadınların özgürlüğüdür. Önderliğimizin varlığı, halkımızın, kadınların, gençlerin özgür yaşam gerekçesidir” ifadelerine yer verildi.

‘TÜM TOPLUMSAL KESİMLER ÖZGÜRLÜK CEPHESİ OLUŞTURARAK DİRENMELİDİR’

KJK Koordinasyonu şu hususlara da dikkat çekti:

“Türkiye de Faşist AKP iktidarı, MHP ile ittifak içersin de sık sık idam tartışmalarını gündeme koymaları son derece bilinçli bir politikadır.  Önderliğimizin varlığı, özgürlüğü, halkların, kadınların, gençlerin varlığı, özgürlüğü içi çe geçmiştir. Tüm toplumsal kesimler egemenliğe, faşizme, sömürgeciliğe karşı büyük bir direniş ve özgürlük cephesi oluşturarak direnmeli ve mücadele etmelidir. Özgürlük, demokrasi güçleri olarak tüm egemenlikçi saldırılara karşı hamleci, atak bir duruşla çalışmalara yüklenmekteyiz. Bu özgürlük savaşımında kapsamlı ortak mücadele ve stratejiler temelinde birlikler oluşturarak başarı kazanabileceğiz.  Önderliğimiz özgürlük çalışmalarına başladığında iğne ile kuyu kazar gibi bu çalışmalara başladı. Sonrasında özgürlük mücadelemiz büyüdü binleri, milyonları buldu. PKK 38. yılını kutlarken, bütün Kürdistan da artık özgürlük isteyen tüm kesimlerin öncü gücü olarak görülmektedir. Önderliğimiz halkların, kadınların özgürlük umudunu canlandırdı, büyüttü ve yaşayan bir hakikat haline getirdi. Özgürlüğe doğru yürüyen bir halk gerçekliği, kadın gerçekliği yaratılmış bir durumdadır.

Dolayısı ile Önderliğin özgürlüğünü sahiplenmek, kendi özgürlüğümüzü sahiplenmek anlamına da gelmektedir. Tüm saldırılar Önderlik ile görüşmeler kesildikten sonra gelişti. Kadınlara, gençlere, gerillaya, HDP, DBP eş başkanlarına, vekillere, parti yöneticilerine, siyasetçilere, belediye başkanlarına, aydınlara, Rojava’ya ve Medya Savunma Alanları’na saldırı planlamaları Önderliğimizin tecrit altına alınması ile geliştirilmiştir. Öyle ise Önderliğimizin özgürlüğü ve güvenliği, halklarımızın, kadınların, inançların tüm toplumun özgürlüğü ve güvenliğidir. Ortadoğu yeniden dizayn edilmek istenirken Önderliğimizin, düşünceleri temelinde gerçekleşen örgütlenme ve pratikleşme düzeyimiz, sistemimiz belirleyici bir konuma ulaşmıştır. Önderliğimizin duruşu ve mücadelesi stratejik bir konuma sahiptir. Uluslararası güçler, sömürgeci statükocu güçler; Önderliğimizi stratejik konumdan çıkarmak istiyorlar. Alternatif özgürlükçü sistemimize saldırı halindeler. Egemen erkek sistem yeniden kadını köleleştirerek eskisinden daha da beter bir konuma koymak istiyor. Tüm toplum tamamı ile bir sürü haline getirilmek isteniyor. Burada temel hedef önderliğimizdir. Bölgede ki tüm gelişmeleri önderliğin stratejik konumunu dikkate alarak bu temel de ele almamız önemlidir.

 Önderliğimizin sağlık, güvenlik, özgürlük koşullarını değerlendirip diğer tüm gelişmeleri önderliğimizin durumu ile bağlantılarını kurup ifadelendirmeli, eylemselliğe dönüştürmeliyiz. Dolayısı ile Önderliğimizin durumu temel gündemimizdir. Uluslararası komplo şimdiye kadar da başarılı olamadı. Amacına ulaşmadı. Önderliğimiz, halkımız, kadınlar, gençler, dostlarımız büyük bir direniş içinde uluslararası komployu boşa çıkardı.

Bu dönem itibarı ile yine Kürt halkının, kadın özgürlük mücadelemizin özgürlük kazanımları yeniden ellerinden alınmaya çalışılıyor. Bu asla başarılamayacaktır. Önderliğimizin varlığı, düşünceleri, yaşam felsefesi, özgürlük ideolojisi etrafında kilitlenerek hamleci ve atak bir ruh içersin direnişle bu dönemi karşılamaktayız. Zorluklar ne olursa olsun. Mutlaka başaracağız. Onurlu bir şekilde insanlık içinde başı dik bir şekilde yerimizi alacağız. Bakur’da,  Rojava’da, Rojhilat’ta, Başur’da Kürtlerin olduğu her yerde özgürlük ateşi ile yanan Kürt bireyleri, kadınları, gençleri sömürgeciliğe, egemenliğe karşı hep birlikte direniş içeresinde zafere ve özgürlüğe doğru ilerleyeceklerdir.

Bu temel de Tüm halkımızı, kadınları, gençleri, aydınları, inanç gurupların, eşitlik ve özgürlükten yana olan tüm güçleri öndeliğimizin özgürlük düşünceleri etrafında toparlanarak mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz. Önderliğimizin varlığı, sağlığı, güvenliği, özgürleşmesi halklarımızın varlığının, özgürleşmesinin de en temel kaynağıdır.  Bu temelde tüm çalışmalarımızı derinleştirelim. Önderliğimiz etrafında özgürlük mücadelemizi ve direnişimizi doruğa çıkartalım. Özgürlük mücadelemizi bu temelde zaferle taçlandıralım.”