GÖRÜNTÜLÜ

Paris'te mahkeme binası önünde adalet eylemi

Paris Katliamı'nda adalet sağlanması amacıyla mahkeme önünde miting düzenlendi.

Fransa'nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez katledilişinin ardından Fransa makamlarının dava duruşmasının 23 Ocak 2017 görüleceği açıklanmıştı. 

Paris Katliamı'nın tetikçisi Ömer Güney'in duruşmanın görülmesi gereken tarihten önce öldüğünün açıklamasının ardından bugün görülmesi gereken duruşmada Fransa adaletinin nasıl bir yol izleyeceği yönünde baskı oluşturmak için Kürdistanlılar ve dostları bugün Paris’te mahkeme binası önünde bir miting düzenledi. 

Chatlet Meydanı'ndaki mitinge dondurucu soğuğa rağmen yüzlerce Kürdistanlı ve SKB üyeleri katılım sağladı. 

'DAHA ISRARCI OLACAK VE EYLEMLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ'

Mitingde Kürt Kadın Hareketi Üyesi Zozan Serhat, CDK-F Eş Başkanı Cemile Rerkliçay yaptıkları konuşmalarda şunları belirttiler:

"Fransa'da yapılan bu katliamın kimlerin emriyle ve kimlerin yardımıyla yapıldığını çok iyi biliyoruz. Fransa'da yaşanan benzer birçok politik cinayetler yaşanmış ve hepsi zamana yayılarak sonuçsuz bırakılmıştır, fakat bizler bu katliamın zamana yayılmasına asla izin vermeyeceğiz. Fransa da suçludur. Bizler bu davanın aydınlatılması konusunda her zamankinden daha fazla ısrarcı olacağız ve eylemlerimizi arttırarak devam ettireceğiz."