Rozerin Kadın Meclisi 3’üncü Kongresini yaptı

Rozerin Kadın Meclisi 3’üncü Kongresini gerçekleştirerek 45 kişilik bir meclis seçti. Kongrede bu yıl gençlik komitesi de oluşturulurken, kadın katliamlarının önünün alınması gerektiği de belirtildi.

Almanya’nın Dortmund şehrinde faaliyet gösteren Rozerin Kadın Meclisi, 3. Kongresini yaptı. 

Kongrede hazır bulunan Almanya Kürt Kadın Hareketi Temsilcisi, öz yönetim direnişinde yaşamını yitiren Sêvêler'i, Asya Yükseller'i, Mehmet Tunçlar'ı ve Fransa’da katledilen Sakine Cansız ile arkadaşlarını anarak konuşmasına başladı.

Kadın Hareketi Temsilcisi, “Bugün Kürdistan'da açığa çıkan ve Ortadoğu’dan tüm dünyaya yayılan Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın emeği sayesinde bugünlere gelmiştir. Önder Apo ‘Toplumun özgürlüğü, kadının özgürlüğünden geçer’ belirlemesiyle kadın özgürlüğüne verdiği önemi ortaya koymuştur” diye konuştu.   

100 delegenin katıldığı kongrede, farklı kadın kurum ve kuruluş temsilcileri de katılarak mesajlarını sundu.

Kongrede Göçmen Kadınlar Derneği adına Elif Demirhan, Şehit ve Kayıp Aileleri adına Şilan Fırat, FEDA Kadın, CÎK Kadın Temsilcisi, PYD Kadın Temsilcisi ve Êzidî Kadın Meclisleri Çatı Örgütü temsilcileri hazır bulundu.

Kongre bir yıllık faaliyet raporunun değerlendirilmesiyle devam etti.

KADIN KATLİAMLARININ ÖNÜNÜN ALINMASI HEDEFLENDİ

Raporda, geçen dönem yürütülen çalışmaların istenilen düzeyde geliştirilemediğinin öz eleştirişi verildi. Komisyonların kadın ve toplumun sorunlarını çözecek, güçlü örgütlenmelerin yaratılması üzerinde durulması belirtildi.

Kültür ve Gençlik komisyonlarının daha da aktifleştirilerek asimilasyon politikalarının önüne geçilmesi gerektiği ifade edilen raporda, Avrupa Kürt Kadın Hareketinin başlattığı 'XWEBUN' kampanyasının 8 Mart ile beraber farklı kadın örgütleri ve halklarıyla ortak eylem, etkinlik ve seminerler yapılması planlandı.

Özellikle geçen iki ay içerisinde Almanya ve Avrupa da yoğunlaşan kadın katliamlarının önünün alınması için kadın örgütlülüğüne önem verilmesi ve örgütlenmemiş bir kadının bırakılmaması planıyla çalışmalarının yürütülmesi kararlılığı ifade edildi.

Aynı zamanda, 16 Nisan’da 'Hayır' kampanyası çalışmalarına da değinilen kongrede, 45 kişilik bir meclis seçildi. Geçen dönem faaliyetlerini sürdüren sosyal, örgütlenme, kültür, diplomasi, inançlar komitelerinin yanı sıra bu yıl gençlik komitesi de oluşturuldu.

Kongre “Jin, jiyan, azadi”, “Be Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo” ve “Şehîd namirin” sloganları ile bitirildi.