GÖRÜNTÜLÜ

Rusya’da 8 Mart etkinliklerinin startı verildi

Adıgey Özerk Cumhuriyetin ve Platinovke'de Kürt kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yapacakları etkinlikleri duyurdu.

Rusya Federasyonu Krasnadar şehrine bağlı Adıgey Özerk Cumhuriyeti ve Platinovke de 8 Mart Dünya Kadın Emekçiler günü vesilesiyle Kürt kadınları birer basın açıklaması düzenledi. Kadınlar, bu yıl yapılmasını planladıkları eylem ve etkinliklerine tüm kadınları davet etti.

ADIGEY

Adıgey Özerk Cumhuriyetinde faaliyet gösteren Adıgey Kürt Kültür Otonomisi ve Adıgey Kürt Kadın Organizasyonu-Beritan ortak bir basın açıklamasıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe ilişkin programı açıkladı.

Adıgey Kürt Kültür Merkezi binası önünde yapılan açıklamaya ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PAJK ile PKK bayrakları taşıyan çok sayıda kadın katıldı.

Ortak düzenlenen basın açıklamasında konuşan Adıgey Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkanı Sinem Broeva, “Kürt kadınları bulundukları her yerde 8 Mart’a sahip çıkarak bugünü anlamlı kılmalıdır. 8 Mart etkinlikleri çerçevesinde Adıgey Özerk Cumhuriyetinde farklı noktalarda günün anlam ve önemine ilişkin seminerler ve paneller yapılacak. 8 Mart’ta da kitlesel bir etkinlikle Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanacaktır. Bu kutlamaya tüm kadınları davet ediyoruz” dedi.

Adıgey Kürt Kadın Organizasyonu Başkanı Xatun Mamedova ise şunları söyledi:

“8 Mart kadınlar için önemli bir gün tüm Kürt kadınları bugünde Önder APO’nun özgürlüğü için alanlarda olmalıdır. Kürt Kadınlara iradeli olmayı ve kendileri için mücadeleyi öğreten Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin ancak kadınlar kırabilir. Dolayısıyla kadınlar yaşamın her alanında Önderlerine sahip çıkmalıdır. Bizler bu 8 Mart’ı Önderliğimizi sahiplenme ve Özgürlüğü için daha güçlü bir mücadele için ilk adım olarak görüyoruz. Bu bakımdan tüm kadınları bu mücadeleye güçlü bir şekilde katılmalıdır.” 

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Serok APO” sloganları atarak dağıldı

PLATİNOVKE

Platinovke ilçesinde de bir araya gelen kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Kürt Kadın Komitesi Üyesi Aida Babayeva yaptı.

Kürt kadınların Ortadoğu’da devrime öncülük yaptığını belirten Babayeva, “Tüm dünyanın inkar ettiği Kürt halkının cesur kadınları bu gün Ortadoğu savaşında devletler bile tıkanırken Kürt kadınlar anlamlı bir devrimin öncülüğünü yapıyor. Özellikle DAIŞ çetelerine karşı büyük başarı elde eden kadınlar bugün de Kuzey Kürdistan’da AKP faşizmine karşı büyük bir direniş içerisindeler. Bu 8 Mart’ta bütün kadınların bir olup Kuzey Kürdistan’da kadın mücadelesine destek vermesi gerek. Biz Platinovke'de yaşayan Kürt kadınları olarak duruşumuz ve mücadelemizle AKP faşizmine karşı büyük direniş içerisinde olan kadınların yanında olduğumuzu ve bu 8 Mart etkinliklerinde de mücadelemizi daha da büyüterek kadın dayanışmasını güçlendireceğiz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde eyleme geçtiğimizi duyuruyoruz” dedi.