GÖRÜNTÜLÜ

Saratov’da 8 Mart etkinliği

Rusya’nın Saratov şehrindeki Kürt kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Rusya’nun Saratov kentinde yaşayan Kürt kadınları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü coşkulu bir şekilde kutladı.

Saratov Kürt Kadın Komitesi tarafından organize edilen etkinlik, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Kürt Kültür Evinde yapılan etkinlikte Kürt kadın mücadelesini anlatan sinevizyon izlendi.

Etkinlikte konuşan KJK üyesi Gülan Roj, “Kürtler Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın paradigması çerçevesinde yeniden var oldular. Kürt kadın hareketi de yürüttüğü mücadele ile tüm dünya kadınlarına ilham kaynağı olmuştur. Ülkemizde meydana gelen olaylar, daha güçlü olmamızı sağlıyor. Dünya siyasetinin şekillendiği Ortadoğu’da Kürt kadınlar kendi iradeleriyle kendilerini yönetmek istiyor” dedi.

KDP ve AKP gibi kadın düşmanlığı yapan hareketlerin Kürt kadınlarının iradesinden korktuğunu belirten Roj, “Üç yılda Şengal Kadınlarının edindiği özgürlük bilinci tüm geri ve inkarcı güçlerin korkulu rüyası olmuştur. Kadınlar kendi iradesine sahip çıktığı kadar özgür olurlar. Toplumlarda da kadın özgür olduğu kadar özgür olurlar” diye belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik müzik programıyla devam etti. Etkinlikte sık sık “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları atıldı.