GÖRÜNTÜLÜ

Şengal'in kızı Şirin Köln'de sunum yaptı

Şengalli Şirin, Köln'de düzenlenen seminerde DAİŞ vahşetini anlattı.

 
Almanya'nın Köln kentindeki Bürgerzentrum MüTZe, 'Şengal’in Kızları’ndan Şirin’i ağırladı. Programın moderatörlüğünü Sol Parti Köln Belediyesi  Meclis Üyesi Hamide Akbayır yaptı.  Seminerin ilk bölümünde, Şirin’in  Alexandra Cavelus ve Jan Kızılhan’ın da  desteği ile kendisi ve Şengal Kızları’nın trajedisini anlattığı kitaptan Akbayır alıntılar yapıp sorular yöneltti.

İkinci bölümde de Şirin katılımcıların sorularını yanıtladı. Programa  sanatçılar Deniz Deman ve Naze de destek sundu.

'TÜM KADINLAR DAYANIŞMALI'

Şirin, sunumunda, "Sadece kendim için değil, henüz IŞİD'in elinde köle koşullarda tutulan her kadın için mücadelemi sürdüreceğim. Elbet bütün kadınlardan dayanışma, destek bekliyoruz" dedi.
DAİŞ çetelerinin kız çocuklarını nasıl sattığını, köle yaptığını  anlatan Şirin, "Hâlâ kaçırılmış, köle konumunda yaşayan binlerce kızımız, çocuklarımız, analarımız var. Onların kurtuluşu için seferber olunmalı" dedi. Şirin, annesinin de halihazırda esir olduğunu sözlerine ekledi.

Şirin, 16 yaşındaki bir çocuktan rehin alınan kızları infaz etmesinin istendiği ancak çocuğun, ateş etmek üzereyken vazgeçtiği için öldürüldüğünü de söyledi. 

Şirin, dünyadaki tüm kadınların güçlerini birleştirmesi gerektiğini belirtti.

Şirin’in 'İch Bleibe Eine Tochter Des Lichtes' (Güneşin Kızı Olarak Kalacağım) kitabı, Europa Verlag tarafından basıldı.