GÖRÜNTÜLÜ

‘Şengal saldırılarına karşı mücadeleyi büyütelim’

Kerkük’te gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde, Şengal’e yönelik saldırılar damgasını vurdu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) tarafından yapılan organizasyonla Kerkük’te yüzlerce kadın biraraya geldi.

Etkinlikte RJAK adına yapılan açıklamada, kadınlara tüm şiddet ve soykırım saldırılarına karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. RJAK açıklamasında KDP’ye ve Türk devletine bağlı çetelerin gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekilerek, “bu saldırılar tıpkı 2014 DAİŞ saldırılarında olduğu gibi en fazla da kadınları vurmaktadır” denildi.

KDP-TÜRK DEVLETİ FERMANI SÜRDÜRME PEŞİNDE

RJAK açıklamasında kadınlara mücadeleyi büyütme çağrısı yapılarak, şunlar belirtildi, “2014 yılında DAİŞ saldırıları binlerce insanın kanı pahasına durduruldu. Ancak KDP ve Türk devleti eliyle bu ferman devam ettirilmeye çalışılıyor. Bilinmelidir ki bu saldırılar halkımızın binlerce bedel uğruna elde ettiği kazanımlara dönük yapılmaktadır ve hiçbir şekilde kabul edilemez. Barzani’nin Türkiye ziyareti tümüyle Erdoğan’a destek amaçlı ve Kürt katliamını gerçekleştirme amaçlıdır.

Şengal halkımızın yaraları halen sarılmamış ve Êzîdî kadınları halen DAİŞ elinden kurtarılmamışken bu güçler 73. Fermanı devam ettirmeye çalışmaktadırlar. Bilmeliyiz ki bu saldırı Kürt ihanetçileri eliyle gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Ancak bu saldırılarda en fazla da öldürülen, katledilen kadınlardır. Güney Kürdistan Viyan Soran, Leyla Qasim gibi kahraman kadınların mekanıyken, şimdi bu güçler tarafından kadınların mezarına dönüştürülmek istenmektedir. Gün yoktur ki farklı yöntemlerle kadınlar katledilmesin. Biz 8 Mart vesilesiyle tüm kadınları bu katliamcı zihniyet ve saldırılara karşı durmaya çağırıyor, tüm dünya kadınlarının 8 Mart bayramın kutluyoruz.”

Kutlamada konuşan Kerkük Tevgera Azadi Eş Başkanı Reyhan Hemedi ile Irak Hiwa Kadın Örgütü Başkanı Srud Mihemed de, Şengal’e yapılan saldırılara, kadına dönük işkence ve katliamlara karşı tüm kadınları mücadeleye çağırdılar.