SKB: Sakine Fidan Leyla... bu davanın takipçisi olmayı sürdüreceğiz!

SKB: Bu süre dahilinde ortaya çıkan bilgiler ve kasetler, katliamın MİT tarafından organize edildiğini kanıtlamıştır

Paris katliamı katil zanlısı Ömer Güney’in ölümüne ilişkin açıklama yapan SKB, “2015 Mayıs ayında soruşturmanın bitirilmiş olmasına rağmen bir türlü davanın açılmamış olması ve bu konudaki duyarlılık ve eylemlerimizin basıncıyla önce Aralık 2016 sonra da önümüzdeki Ocak ayına mahkeme günlerinin saptanmış olması Fransız adaleti ve yargısının kime hizmet ettiğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Sosyalist Kadınlar Birliği, 9 Ocak 2013’te Paris’in orta yerinde güpegündüz katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ı katleden tetikçi Ömer Güney’in öldüğünün bugün kamuoyuna duyurulduğunu belirtti. Katliamın tek sanığı olan Ömer Güney’in ölümü ile bu davanın  gidişatının bilinmez bir boyuta itilmek istendiği vurgulanan açıklamada, “4 yıla yakın bir süredir davanın belirsizlikler içerisinde sürüncemeye çekilmesine karşı sürekli adalet eylemleri düzenleyerek Kürt kadınları ile birlikte bu mücadelenin takipçisi olduk. 2015 Mayıs ayında soruşturmanın bitirilmiş olmasına rağmen bir türlü davanın açılmamış olması ve bu konudaki duyarlılık ve eylemlerimizin basıncıyla önce Aralık 2016 sonra da önümüzdeki Ocak ayına mahkeme günlerinin saptanmış olması Fransız adaleti ve yargısının kime hizmet ettiğini bir kez daha göstermiştir. Başından bu yana bu katliamın Fransa devletinin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini ve Türkiye devleti ile yapılan kirli pazarlıkların sonucu olduğunu söylüyoruz. Aynı kirli işbirliği mahkeme günlerinin belirsizliğe terkedilmesi çabasında ve son olarak tetikçi Ömer Güney'in ölümünün beklenmesinde de karşımıza çıkmıştır.

Halbuki aradan geçen bu süre dahilinde ortaya çıkan bilgiler ve kasetler, katliamın MİT tarafından organize edildiğini kanıtlamıştır. Mahkemeye sayılı günlerin kaldığı aşamada bu ölüm şaibeli olsa da katliam tetikçisi Ömer Güney'in sağlık durumu Fransız yetkililer tarafından biliniyordu. Mahkeme sürecinin belirsizliğe itilmeye çabası ertelemelerin sıklığı Güney'in ölümünün beklendiği kuşkularını doğurmaktadır.

Fransa SKB olarak dün olduğu gibi bu aşamada da Ömer Güney'in arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması ve gerçek adaletin sağlanması mücadelemizi sürdüreceğiz. Kirli pazarlıkları teşhir ederek katliamda rolü bulunan tüm kesimlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.