Stockholm ve Solothurn’da Sara belgeseli gösterimi yapıldı

İsveç’in başkenti Stockholm ile İsviçre’nin Solothurn kentlerinde PKK kurucularından Sakine Cansız’ın yaşamını konu edinildiği “Hep kavgaydı yaşamım” belgeseli gösterildi.

STOCKHOLM

9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız’ın yaşamının konu alındığı “Hep kavgaydı yaşamım-Sara” belgeselinin gösterimi yapıldı.

İsveç'te Sara belgeselinin ilk gösterimi 24 Kasım günü Stockholm il merkezindeki Klarabiografen'de yapıldı. Filmin gösteriminden önce SARA Kadın Birliği'nden Zeynep Çoşkun yaptığı konuşmada 9 Ocak 2013 tarihinde Paris'te Türk devleti tarafından katledilen 3 Kürt kadın devrimciden Sakine Cansız'ın duruşu, mücadelesi ve direnişiyle bir özgürlük sembolü olduğunu vurguladıktan sonra, “Sara gibi düşünmek, Sara gibi direnmek ve Sara gibi durmak biz kadınlar için esas olanıdır” dedi.

Kadınlar, filmin bitiminden sonra hep birlikte “Jin Jiyan azadi” sloganını attılar ve zılgıt çektiler.

Sara belgeseli Gävle, Göteborg ve Västerås illerinde de gösteriliyor. Belgeselin Stockholm'deki 2. ve 3. gösterimi ise 15 ve 19 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek.

SOLOTHURN

PKK kurucularından Sakine Cansız’ın hayatının anlatıldığı “Hep kavgaydı yaşamım” adlı belgesel İsviçre’nin Solothurn kentinde gösterildi.

Solothurn Kürt merkezinde Pınar Kadın Meclisi tarafından iki gün boyunca gösterime sunulan katılımın yoğun olduğu “Hep Kavgadaydı Yaşamım” belgeselinin gösterimine İsviçreli Antifa grubu da katılarak destek verdi.