Strasbourg Belediyesi’nin paneline Kürt kadınları da katıldı

Fransa’nın Strasbourg kentinde her yıl 25 Kasım vesilesiyle düzenlenen panel, bu yıl da birçok halktan yüzlerce kadının katılımıyla yapıldı. AKP’nin tecavüz yasasının da tartışıldığı panelde Kürt kadınlarınca imzalar da toplandı.

Strasbourg Belediyesi’nce düzenlenen bu yılki panel ve çalıştaya Fransız ve göçmen kadın derneklerinden çok sayıda temsilci ve kadın sanatçılar katılırken, yüzlerce kadın da dinleyici olarak katıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte yapılan konuşmalarda, AKP hükümetinin tepkiler üzerine geri çekmek zorunda kaldığı tecavüz yasası da gündeme getirildi. Yasanın geri çekildiğine dair sözler ise amfiyi dolduran yüzlerce kadın tarafından coşkuyla açıklandı.

Panelde Strasbourg’daki Kürt kadın kurumları adına Zozan Özveren ile Sema Ağiç de birer konuşma yaparak, Kürt kadın mücadelesine dair bilgilendirmelerde bulundular. Konuşmacılar, AKP faşizminin hem halklara hem de kadınlara yönelik faşizan ve tecavüzü meşrulaştıran politikalarına dikkat çekti.