TJA: Eril zihniyeti destekleyen kadın tipini kabul etmiyoruz

Meclis'teki kadına şiddete karşı açıklama yapan TJA, "Eril zihniyeti destekleyen kadın tipini asla kabul etmiyoruz" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Meclis'te HDP'li ve muhalif kadın milletvekillerine dönük AKP'lilerin fiziki şiddete başvurmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugün TBMM'de Erdoğan’ı destekleyenler dışında kimseye söz hakkı tanınmadığı milyonların gözleri önünde hem de kadına şiddet uygulanarak gösterilmiştir. Yargı, yürütme, yasa ve güvenliğin tek bir erkeğe teslim edilmesine karşı çıkan kadınların yine kadın tarafından saldırıya uğraması AKP’nin yaratmak istediği kadın kişiliği de ortaya çıkmıştır. Eril zihniyetin bu şiddet olayına karşı açıklamalarının da sadece ‘üzücü…’  olarak ifade edilmesi, sorunu toplumsal olarak ele almaması da kabul edilemez" denildi.

'HAYIR' ÇAĞRISI

TJA, açıklamasının sonunda da şöyle dedi: "Eril zihniyeti destekleyen kadın tipini asla kabul etmiyoruz. Kürsü işgali eyleminin demokratik bir hak olduğunu, şiddete maruz kalan kim olursa olsun her koşulda destekleyeceğimizi vurguluyoruz. Başta kadınlar olmak üzere tüm farklılıkları ve dinamikleri tekçi, iktidarcı, dinci, milliyetçi, cinsiyetçi anayasaya ‘hayır’ demeye çağırıyoruz."