TJA: Saddam gibi diktatörleri yıkacağız!

TJA, "Saddam gibi tüm diktatörleri tek tek yıkmak bizim Halepçe şehitlerimize en doğru bağlılığımız olacaktır" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, "Bir ülkeyi ve halkı dört parçaya bölen, inkâr ve imha sürecine alan diktatörlük rejimleri tarihin affedilmezleri olarak anılacaktır" dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Güney Kürdistan halkımızın özgürlük direnişine Enfal ve Halepçe katliamlarıyla yanıt veren Saddam rejimi bir utanç abidesi olarak hak ettiği yeri almıştır. Ancak halkımız tüm parçalarda bir soykırım tehdidi altında bulunmaktadır. Halkımızın özgürlük direnişine, acılarına ve umutlarına sahip çıkmanın ve soykırımı engellemenin en doğru yolu olan özgürlük mücadelesini geliştirmek ve büyütmek olacaktır. Tüm Kürdistan’da ve Ortadoğu da halkların demokratik ulus sistemini zafere ulaştırmak ve Saddam gibi tüm diktatörleri tek tek yıkmak bizim Halepçe şehitlerimize en doğru bağlılığımız olacaktır. Bizler toprağa düşen Halepçe çocuklarını, kadınlarını ve erkeklerini asla unutmayacağız. 

Bu vesile ile 1996 16 Mart Beyazıt Katliamı'nı gerçekleştiren katillerin de yargılayıcısı, mahkûm edeni halkımızın mücadelesi olacaktır. Halepçe ve Beyazıt şehitlerini bir kez daha anıyor ve anılarını mücadelemizde yaşatma sözü veriyoruz."