TJA: Yargıtay'ın kararı yok hükmünde

Yüksekdağ'ın parti üyeliğinin düşürülmesine tepki gösteren TJA, "Yüksekdağ’ı ve onun onurlu direnişini selamlıyoruz" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliğinin Yargıtay tarafından düşürülmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Kadın mücadele gerçekliğimizde çok temel bir ilke bulunmaktadır; kadın hareketi üyeliği, politik temsiliyetler ve kurumsal payeler kadınlar ve halk tarafından belirlenir. Bu belirleme kuralı yalnızca emek, mücadele ve direniş gücü esas alınarak işler. Yasal sistemlerde belirlenen resmi üyelikler ve temsiliyetler çalışmalarımızın yalnızca bir boyutunu ifade etmekte ve temel ilke değildir. Bu anlamda Yargıtay'ın Eş Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliğini düşürmesi kadın hareketi için yok hükmündedir. Ancak Sayın Figen Yüksekdağ'a yönelik özel bir saldırı politikasına dönüşmüş bu anlamsız ve değersiz kararlar göstermektedir ki hükümet ve onun yargısı özel bir kadın düşmanlığı yapmaktadır. Unutulmamalıdır ki özgürlük mücadelesi ve kadın kurtuluş tarihi bu kararları çok yakın zamanda hak ettiği utanç ile mahkûm edecektir. Kadın hareketi olarak Sayın Yüksekdağ’ ı ve onun onurlu direnişini selamlıyor, özgürlük mutlaka kazanacak diyoruz."