TJKE üyesi kadınlar yine Özgürlük Nöbeti’nde

Avrupa’daki Kürtlerin en uzun soluklu eylemi olan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 1065 günü geride bıraktı. Nöbeti bu hafta Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE) üyesi kadınlar sürdürüyor.

Avrupa’daki Kürtlerin en uzun soluklu eylemi olan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 1065 günü geride bıraktı. Nöbeti bu hafta Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE) üyesi kadınlar sürdürüyor.

Avrupa Konseyi (AK) önünde 153’üncü haftasına giren eylemi Pazar günü devralan TJKE üyeleri, Kürt Halk Önderi’nin yaşamı ve mücadelesine ilişkin bilgilendirme yapıyorlar. Kadın eylemciler ayrıca 7 Haziran seçimleri, Rojava’daki direniş ve Kürt kadınlarının mücadelesine ilişkin de görüş alışverişinde bulunuyorlar.

Nöbet eylemine dair grup adına TJKE üyesi Hezil Amara tarafından yapılan açıklamada, “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü başta Kürt kadını olmak üzere tüm dünya kadınlarının özgürlüğüdür” denildi.

SALDIRILARIN HEDEFİNDE KADINLAR VAR

Kürdistan ve Ortadoğu halklarının DAİŞ çeteleri eliyle gerçekleşen saldırılarıyla bir ‘kültürel soykırım kıskacında’ olduğunun vurgulandığı grup açıklamasında, saldırıların hedefinde kadınların da olduğu belirtildi.

Kapitalist sistemin kadına yönelik ‘pervasızca’ saldırılar gerçekleştirdiğine dikkat çeken grup üyeleri, bu saldırılara karşı ‘mücadelede aktifleşme’ gereğine işaret edildi.

Açıklamada, “Kadın kırımını hedefleyen politikaları boşa çıkarmak, mücadelede aktifleşmekten geçmektedir. Bu anlamda, direniş ruhuyla mücadeleyi yükselterek, demokratik konfederal sistemin inşası ekseninde yeni bir yaşam mümkündür” dendi.

KADINLARA ‘SANDIK BAŞINA’ GİDİLMESİ ÇAĞRISI

TJKE grubu ayrıca, ‘Yeni Yaşam’ın ancak Halkların Demokratik Partisi (HDP) etrafında kenetlenilmesi ile mümkün olacağı ve bunun ‘kadınların boynunun borcu’ olduğunun altı çizildi.

Açıklamada devamla şu çağrı yapıldı: “Başta Kürt kadınları olmak üzere halkımızı ve tüm insanlığı vakit kaybetmeden oylarını kullanmak için sandık başına çağırıyoruz. Bir oy bir oydur. Bir oy savaşları, ölümleri durduracak güçtedir.”

TJKE üyesi kadınlar, ayda en az bir kez Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni sürdürüyorlar. 25 Haziran 2012’de başlayan nöbet eyleminde şimdiye kadar yüz binlerce bildiri, broşür ve kitapçık dağıtıldı.

153 hafta boyunca on binlerce kişiyle de bire bir diyalog kurulan nöbet eylemi, AK, Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gibi kurumların olduğu Robertsau semtinde yürütülüyor.